Wachttijden weer op cbr.nl

Wachttijden weer op cbr.nl

Het CBR heeft de wachttijden voor de praktijkexamens auto weer op zijn website gezet. Elke maandag zie je daar de nieuwste gegevens, zowel landelijk als per examenplaats. Hierbij gaat het om de eerste examens en de herexamens.

Door de corona-lockdown konden de praktijkexamens niet doorgaan van 15 december 2020 tot en met 2 maart 2021. Deze examens konden worden ingehaald in de periode tot en met mei. In die tijd konden bijna geen nieuwe examens worden gedaan. Daarom kon het CBR toen geen normale wachttijden bekend maken.

De wachttijd kan voor elke examenplaats anders zijn. Ook kan de wachttijd steeds veranderen door tussentijdse reserveringen en annuleringen. Het ene moment is de wachttijd bijvoorbeeld 7 weken en het andere moment 4 of 10 weken. Om de wachttijd zo betrouwbaar mogelijk te maken, gebruikt het CBR hiervoor het gemiddelde aantal weken. Voor de theorie-examens kunnen kandidaten in Mijn CBR kijken voor de meest actuele wachttijd.

Het CBR doet er alles aan om de wachttijden zo laag mogelijk te houden. Door veel overwerk van examinatoren lukt dat tot nu toe. Toch kunnen we niet uitsluiten dat de wachttijden gaan stijgen in de komende maanden. Door corona moeten namelijk 300.000 praktijkexamens worden ingehaald. Die komen extra bij de 600.000 praktijkexamens die elk jaar worden gedaan.

Daarom geven we examenkandidaten tips om zich goed voor te bereiden op het examen. Zo vergroten ze de kans op slagen. Andere kandidaten kunnen dan eerder afrijden.

Meer over Corona

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback