Veiliger de weg op dankzij tips CBR

Veiliger de weg op dankzij tips CBR

Zo lang mogelijk zo veilig mogelijk blijven autorijden, dat is een van de doelstellingen van het CBR. Inzicht in eigen rijgedrag en verbetering daarvan helpt daar enorm bij. De afgelopen maanden heeft het CBR daarom online campagne gevoerd met de Rijbewust Test voor de oudere bestuurder.

De test, die het CBR samen met Veilig Verkeer Nederland aanbiedt, zorgde voor meer bewustzijn over het huidige rijgedrag en gaf daarop aangepaste tips en tools. Zodat bestuurders veiliger de weg op gaan met zekerder en beter rijgedrag.

De campagne was te zien op Facebook en bereikte meer dan 500.000 senioren 65+ en ruim 250.000 kinderen van senioren. Vanuit Facebook kon men doorklikken naar de Rij Bewust Test. Deze test werd meer dan 45.000 keer ingevuld. We ontvingen reacties als “Nooit verkeerd als je een keer op je fouten wordt gewezen”, “ik heb hierdoor een opfrisbeurt gehad” of “situaties die je zonder na te denken neemt en nu even bewust mee geconfronteerd wordt.” Het CBR is zeer tevreden over de campagne.

Rij Bewust Test

De anonieme test bestond uit vragen over hoe bestuurders verkeerssituaties ervaren en wat ze meemaken in het verkeer. Er is geen kennis van de regels getest. Na het invullen van de test ontvingen de bestuurders persoonlijk advies en tips om veilig te blijven rijden. De uitslag was anoniem en vrijblijvend. De test is nog altijd in te vullen op rijbewusttest.nl

Meer over Corona

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback