Uitstelexamens worden ingehaald

Uitstelexamens worden ingehaald

Examens en toetsen die door de lockdown uitgesteld moesten worden in de periode van 15 december tot en met 19 januari kunnen tot en met 31 maart worden ingehaald.

In de periode van 15 december tot en met 19 januari worden in totaal 190.000 examens, toetsen en rijtesten uitgesteld. Hiervoor zijn speciale plekken beschikbaar in de reserveringssystemen, die sinds vrijdag 18 december weer zijn geopend voor inhaalexamens.

De inhaalexamens kunnen ná de dag van het uitstelexamen meteen worden gereserveerd. Kandidaten van 15 december konden dus als eerste een nieuw plekje uitzoeken, gevolgd door de kandidaten van elke dag daarna. Kandidaten worden hier per mail toe opgeroepen op de dag van het uitgestelde examen. Sinds 15 december zijn er ruim 40.000 examens uitgesteld. Hiervan is 65% intussen opnieuw gereserveerd.

Het inhalen van examens gebeurt zonder extra kosten bij het CBR. Voor uitgestelde examens uit 2020 blijft volgend jaar het examenbedrag van 2020 gelden.

Examens na 19 januari

De examens die al waren ingepland vanaf 20 januari, gaan wel gewoon door. Ze kunnen kosteloos worden geannuleerd of verplaatst, bijvoorbeeld als een opleider weet dat zijn kandidaat niet op tijd rijvaardig zal zijn.

De inhaalexamens krijgen voorrang boven de nieuwe examens. Nieuwe theorie- en praktijkexamens kunnen voor de periode vanaf 1 april worden gereserveerd.

Meer over Corona

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback