Twaalf maanden cel voor frauderende rijschoolhouder

Rijschoolhouder Erol C. uit Amsterdam krijgt een celstraf van 12 maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De eigenaar van verkeersschool Eros werd veroordeeld vanwege diefstal van vragen en het opzettelijk inbreuk maken op het auteursrecht van het CBR. Tijdens het theorie-examen liet Erol C. met een spy-bril opnames maken van de examenvragen. De opnames gebruikte hij tijdens zijn theorielessen. Medewerkers van het CBR betrapten de kandidate met spy-bril tijden het examen op heterdaad en deden direct aangifte. Ook bij IBKI (het exameninstituut voor rij-opleiders) maakte de rijschoolhouder opnames van de examenvragen.

De rechters benadrukken dat het handelen van C. risico's heeft opgeleverd voor de verkeersveiligheid. Naast deze strafbare feiten waste hij geld wit en was Erol C. in het bezit van een vuurwapen. Zijn vrouw en broer werden ook verdacht van betrokkenheid bij de fraude. De broer kreeg hiervoor een taakstraf van 120 uur opgelegd. De rechtbank achtte de betrokkenheid van de vrouw niet volledig bewezen en sprak haar daarom vrij.

Om de verkeersveiligheid te garanderen hanteert het CBR een zero tolerance beleid op het gebied van fraude. Bij vermoedens van fraude doen wij altijd aangifte bij de politie en wij werken actief mee aan lopende onderzoeken. De rijschool was al die tijd geblokkeerd en zal nu worden uitgeschreven bij het CBR.

Kijk hier voor meer informatie over het anti-fraudebeleid van het CBR.

feedback