Tot 20 mei geen examens

Tot 20 mei geen examens

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert CBR alle examens tot 20 mei. Het gaat voor de periode van 29 april tot 20 mei om ca. 22.000 theorie-examens, tussentijdse toetsen, rijtesten en praktijkexamens voor alle rijbewijscategorieën.

Om straks een slimme en verantwoorde opstart te realiseren zodra het sein op groen gaat, annuleert CBR ook alle theorie-examens die ná 20 mei gereserveerd staan. Ook de praktijkexamens voor de auto worden voor de rest van het jaar uit de planning gehaald. Kandidaten kunnen deze straks kosteloos opnieuw inplannen. CBR informeert alle examenkandidaten en hun rijscholen zo veel als kan persoonlijk over het annuleren van de examens.

Geldigheid (deel)examens verlengd

Vorige week maakte minister van Nieuwenhuizen bekend dat theoriecertificaten en (deel)examens voor professionals die verlopen door de corona maatregelen in ieder geval tot 1 december geldig blijven. Dit geldt ook voor de uitslag van het motorexamen voertuigbeheersing (AVB). De geldigheid van certificaten en passen van (toekomstige) beroepschauffeurs of andere professionals (code 95) zijn ook aangepast.

Verantwoorde en slimme opstart

CBR bereidt zich verder voor om zodra dat kan weer aan de slag te gaan. De afgelopen weken is door veel partijen in de mobiliteitsbranche nauw en eendrachtig samengewerkt aan scenario’s en protocollen om de dienstverlening op een slimme en verantwoorde manier te hervatten.

Meer over Corona

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback