TOP internet beperkt weer open

TOP internet beperkt weer open

TOP internet is vanaf donderdag 19 maart om 08.30 uur weer toegankelijk met beperkte rechten voor alle gebruikers.

Afgelopen weekend werd TOP internet dichtgezet voor alle opleiders. Dit was een gevolg van het afgelasten van alle theorie- en praktijkexamens en toetsen vanwege het coronavirus. Vanaf vandaag is het weer mogelijk om op TOP onder meer de eigen administratie in te kunnen zien.

Wat opleiders weer kunnen op TOP internet:

 • Betalingsverplichtingen inzien.
 • Rekening-courant checken.
 • Ophogen rekening-courant d.m.v. iDEAL.
 • Uitslagformulieren inzien.
 • Overzichten aanmaken van mutatielogs en resultaten.

Wat opleiders nog niet kunnen op TOP internet:

 • Examens zoeken en kopen.
 • Examens aanvragen.
 • Capaciteit onderhouden.
 • Kandidaten opvoeren.
 • Machtigingen inzien, aanvragen of reserveren.
 • Nascholingscursussen en Toetsen inzetten, verwerken of inzien.
 • Nascholinglocaties opvoeren.

De rechten van de 'admin-user' van opleiders zijn ook aangepast aan bovenstaande rechten. Alle rechten die opleiders hadden tot het dichtzetten van TOP internet zijn bewaard. Deze rechten worden hersteld op het moment dat de situatie is genormaliseerd.

  Meer over Corona

  In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95).
  Rijlessen zijn sinds maandag 23 maart verboden.
  Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95).
  CBR heeft voor het hele land meer dan 80.000 theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en alcohol- en verkeersgedragcursussen geschrapt voor de periode van 16 tot en met 31 maart. Binnenkort besluit CBR of er na 31 maart weer examens afgenomen kunnen worden, of dat de periode van afgelasting wordt verlengd.
  Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.
  Wanneer u de komende weken een afspraak heeft met een arts voor een keuring betreffende de rijgeschiktheid raden wij u aan om contact op te nemen met de desbetreffende arts of specialist om te horen of de keuring doorgaat.
  Het praktijkexamencentrum van CCV in Zwolle verhuist per 16 maart 2020 naar een andere, tijdelijke locatie.
  Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit doen we om de gezondheid van onze medewerkers en klanten zoveel mogelijk te waarborgen.
  Afgelopen vrijdag (6 maart) heeft het RIVM een aanwijzing afgegeven voor inwoners van de provincie Noord-Brabant. Om verdere verspreiding van het virus in de provincie Noord-Brabant te voorkomen, wordt inwoners uit voorzorg het volgende geadviseerd: Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, beperk dan je sociale contacten.

  www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

  feedback