Stem op CBR en RDW voor publieksprijs Automotive Innovation Award

Stem op CBR en RDW voor publieksprijs Automotive Innovation Award

Het CBR en de RDW hebben een plek in de finale van de Automotive Innovation Award 2019. Stem op onze innovatie ‘Het voertuigrijbewijs’.

Het CBR en de RDW hebben een plek in de finale van de Automotive Innovation Award 2019. Een prestatie waar we erg trots op zijn. Ons innovatieve idee is het voertuigrijbewijs, het rijbewijs voor zelfrijdende auto’s. RDW, CBR en robotTUNER werken samen aan het vormgeven van dit idee. Naast een prijs van de vakjury is er ook een publieksprijs te winnen. U kunt ons helpen om kans te maken op de publieksprijs door op ons idee te stemmen.

Hoe brengt u uw stem uit?

Stemmen op onze innovatie ‘Het voertuigrijbewijs’ doet u op de website www.automotiveinnovationpublieksprijs.nl. Dit kan tot 26 januari. Wij danken u alvast hartelijk voor uw stem.

Wat is het voertuigrijbewijs?
Het voertuigrijbewijs is het rijbewijs voor zelfrijdende auto’s. In het experiment starten we met een heel simpel voertuig, dat een paar kilometer zelfstandig rijdt op een vaste route. Het is een eerste aanzet voor een methodiek om zelfrijdende voertuigen te toetsen. Het is belangrijk om ervaring op te doen met testmethoden en toetsingscriteria voor softwaresystemen. Dat doen we stapsgewijs, van de virtuele fase of simulatorfase, tot de testfase op een afgesloten terrein. Uiteindelijk doet de auto praktijkexamen, zodat het met een rijbewijs de weg op kan.

Samenwerking
RDW, CBR en robotTUNER werken samen aan het vormgeven en uitvoeren van het idee van het voertuigrijbewijs. Overige samenwerkingspartners zijn Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Meer informatie