Sneller op theorie-examen? Pas op voor misleiding

Sneller op theorie-examen? Pas op voor misleiding

Door de lockdowns en de beperkende coronamaatregelen die nog gelden duurt het langer dan normaal tot je theorie-examen kunt doen.

Op dit moment is de reserveringstermijn tussen de 6 en 13 weken. Er zijn partijen die proberen jongeren te lokken met de belofte dat ze via hen sneller examen kunnen doen. Dat is meestal niet waar. Vaak komt het dan voor dat het examen kort ervoor wordt afgezegd.

Als je je rijbewijs wil halen raden we aan om meteen het theorie-examen in te plannen. Dat doe je veilig via Mijn CBR, de website van het CBR. Daar kun je op 21 plaatsen in Nederland een theorie-examen reserveren. Vaak kun je sneller terecht op een andere locatie dan het examencentrum dat voor jou het meest dichtbij is. Daarbij kun je zelf je examen nog 5x gratis verplaatsen. Zo kun je vaak nog iets eerder examen doen. Ruilen met iemand anders kan niet, om misbruik te voorkomen.

Maak met je rijschool meteen een goede planning voor je rijopleiding. Kijk voor meer informatie over het halen van je rijbewijs op https://www.cbr.nl/rijbewijstips/

Hoe lang het op verschillende examenplaatsen duurt vind je op https://www.cbr.nl/nl/service/nl/wanneer-theorie-en-praktijkexamen-auto.htm