Rijexamens verplaatst door verkeersproblemen Groningen 

Rijexamens verplaatst door verkeersproblemen Groningen 

Het CBR wil niet dat je met het rijexamen in Groningen komt vast te staan van 11 februari tot en met 9 mei 2022. In die periode worden grote verkeersproblemen verwacht door de herinrichting van het Julianaplein. Daarom kun je dan tijdelijk rijexamen doen in Drachten, vanuit het verkeerseducatiecentrum aan De Knobben 100. Ook kun je kiezen voor het examencentrum in Assen (Aziëweg 25A) of Winschoten (Zeefbaan 20A).

In de genoemde periode zijn praktijkexamens voor de motor en de auto met aanhangwagen in ieder geval niet mogelijk vanuit het examencentrum in Groningen (Protonstraat 3). Bromfietsexamens kunnen daar dan wel worden gedaan. Verder blijven een paar examinatoren in Groningen beschikbaar voor de auto-examenkandidaten in het noordelijke gebied van Groningen.

De theorie-examens in Groningen kunnen gewoon doorgaan. Wel raden we de theoriekandidaten aan om met het openbaar vervoer te komen en rekening te houden met een langere reistijd.

CCV-praktijkexamens naar Assen


In de periode van 7 februari tot 14 mei 2022 worden alle CCV-praktijkexamens inclusief LZV verplaatst van Groningen naar Assen. Daar worden al deze examens afgenomen vanaf Holtrop-Van der Vlist BV aan de Transportweg 4.

Rijtesten/rijvaardigheidsonderzoeken


In de periode van 11 februari tot en met 9 mei 2022 worden alleen op woensdag rijtesten afgenomen vanuit Groningen. In deze periode kunnen kandidaten voor de rijtest ook naar Winschoten (Zeefbaan 20A) en Heerenveen (Businesspark Friesland-West 41). Verder worden de rijvaardigheidsonderzoeken in de genoemde periode ingepland in Assen (Aziëweg 25A) in plaats van Groningen.

Zie: www.groningenbereikbaar.nl/julianaplein

feedback