Rijbewijstips helpen jongeren op weg

Rijbewijstips helpen jongeren op weg

Het autorijbewijs halen, is voor veel jongeren niet makkelijk. We zien dat de helft van alle examenkandidaten minstens twee pogingen nodig heeft om te slagen voor het praktijkexamen.

Daarom is het heel belangrijk om goed voorbereid op examen te komen. Om jongeren hierbij te helpen, heeft het CBR al een aantal jaren de Rijbewijstips. Deze zijn nu in een nieuw jasje gestoken. Daarmee spelen we in op de ‘struggles’ die jongeren meemaken bij het halen van hun rijbewijs.

In een nieuwe socialmediacampagne die op vrijdag 26 maart is gestart, brengen we de Rijbewijstips en de Rijschoolzoeker onder de aandacht bij jongeren. Dit doen we onder meer op Instagram en YouTube. In advertenties vertellen jongeren herkenbare struggles en ze geven elkaar de beste tips.

Door corona moeten we ruim 600.000 examens inhalen. Dit zorgt voor lange wachttijden. Daarom is het nu extra belangrijk om je goed voor te bereiden op het examen. Zo verhoog je de kans op slagen. En als je in één keer slaagt, kun je eerder de weg op.

Bekijk al onze tips op CBR Rijbewijstips.

feedback