Praktijkexamens bromfiets en motor weer mogelijk vanaf 22 februari

Praktijkexamens bromfiets en motor weer mogelijk vanaf 22 februari

De praktijkexamens voor de bromfiets, brommobiel en het motorexamen voertuigbeheersing gaan vanaf maandag 22 februari weer door bij het CBR.

De praktijkexamens voor de bromfiets, brommobiel en het motorexamen voertuigbeheersing gaan vanaf maandag 22 februari weer door bij het CBR. Het CBR start zo snel mogelijk ook weer met het motorexamen verkeersdeelneming, zodra dit op een verantwoorde manier kan.

Uiteraard worden de examens binnen strikte hygiëneprotocollen afgenomen. Omdat het CBR deze examens volledig in de buitenlucht kan uitvoeren, kan er 1,5 meter afstand worden gehouden. Rijscholen mochten al lesgeven in deze categorieën.

Eerder werd al duidelijk dat er dankzij de twee lockdowns meer dan 600.000 examens, toetsen en rijtesten ingehaald moeten worden Lees hierover het nieuwsbericht.Met het hervatten van de praktijkexamens voor bromfiets, brommobiel en het motorexamen voertuigbeheersing kan het CBR al een deel van de kandidaten helpen.

Kandidaten die op of na 22 februari al een reservering hadden voor één van deze praktijkexamens, kunnen dus examen komen doen op het afgesproken moment. De opleider kan een examen wisselen met een andere kandidaat of kosteloos annuleren.

Hygiënemaatregelen

Vanaf 22 februari blijven de huidige hygiënemaatregelen van het CBR gelden. Daarmee willen we de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dit doen we voor de veiligheid van onze klanten, opleiders en medewerkers.

Meer over Corona

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback