Onderzoek naar belang van meerijden instructeur

Onderzoek naar belang van meerijden instructeur

Al jarenlang stimuleert het CBR dat instructeurs meerijden met examens. Door corona kan dit niet meer sinds mei 2020. Deze ervaring is voor het CBR een goed moment om een onderzoek te houden naar het belang van de aanwezigheid van instructeurs bij examens. Dit als onderdeel van een succesvolle opleiding op weg naar het rijbewijs.

Tijdens het onderzoek kijken we naar de examengegevens en klantonderzoeken in de afgelopen jaren. Ook vragen we welke voor- en nadelen worden ervaren door de aanwezigheid van instructeurs. Dat doen we bij zowel examenkandidaten als instructeurs en examinatoren.

Het onderzoek gaat niet alleen over het meerijden. We kijken ook naar het begin- en eindgesprek. Dat gebeurt bij de categorie√ęn auto, vrachtauto, bus, lange zware voertuigen en taxi.

Het onafhankelijke bureau Royal HaskoningDHV voert het onderzoek uit in dit najaar. Bij de opzet worden zowel rijschoolbrancheverenigingen als examinatoren betrokken. Met de uitkomsten van het onderzoek gaan we kijken of aanpassingen gewenst zijn.

feedback