Omwisselen trekkercertificaat kan tot 1 juli 2016

Omwisselen trekkercertificaat kan tot 1 juli 2016

Tot 1 juli 2016 is het mogelijk om het trekkercertificaat om te wisselen voor een T-rijbewijs. De Eigen verklaringen die hiervoor bij het CBR zijn ingediend worden met voorrang beoordeeld.

Het beoordelen kan in sommige gevallen vier maanden in beslag nemen. Het CBR neemt met u contact op als de beoordeling niet voor 1 juli kan plaatsvinden. Kan het CBR wel een besluit nemen dan ontvangt u op tijd bericht zodat u voor 1 juli naar uw gemeente kunt om het T-rijbewijs aan te vragen.

Haalt u het niet om voor 1 juli 2016 naar de gemeente te gaan dan moet een theorie- en praktijkexamen worden gedaan om het T-rijbewijs te halen. Omdat een Verklaring van geschiktheid 1 jaar geldig is, hoeft in dat geval geen nieuwe Eigen verklaring te worden ingediend.

Moet u nog naar een specialist?
Als u gezondheidsproblemen of een beperking heeft dan is de kans groot dat het CBR u doorverwijst naar een specialist. De resultaten van dat onderzoek worden meegenomen in het besluit. Bedenk voor het indienen van de Eigen verklaring of de termijn waarop u bij een arts terecht kunt en de arts het rapport bij het CBR indient nog voldoende is om vóór 1 juli naar de gemeente te kunnen gaan. Als het CBR geen besluit kan nemen vóór 1 juli 2016 heeft het geen zin meer om nog een Eigen verklaring in te sturen.

Meer informatie over het omwisselen van het trekkercertificaat vind u opwww.cbr.nl/t-rijbewijs.

feedback