Nieuwe volgbromfietsen voor examens

Het CBR heeft nieuwe volgbromfietsen besteld voor het afnemen van bromfietspraktijkexamens. Hierbij gaat het om 53 bromfietsen van het merk Peugeot Tweet EVO met een benzinemotor en 10 elektrische bromfietsen van het merk EMCO Novi C1500. Naar verwachting worden ze in maart geleverd.

Met de tien elektrische bromfietsen zetten we een stap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen voor het milieu. Het motorgeluid is minder dan bij benzinebromfietsen en er zijn geen uitlaatgassen. Qua gebruiksgemak hebben testen met examinatoren uitgewezen dat de EMCO Novi C1500 beschikt over een voldoende actieradius van minimaal 100 kilometer.

Omdat we geen zekerheid hebben over de bruikbaarheid en de accuduur over een langere periode, gaan we eerst een uitgebreide pilot van een jaar houden met de 10 elektrische bromfietsen. Hiervoor worden ze verspreid over het land ingezet op grotere examenplaatsen. Zo kan vrijwel iedere bromfietsexaminator daarmee ervaring opdoen, inclusief het gebruik van de tweede accu die per exemplaar wordt aangeschaft.