Nieuwe Specialistenzoeker op cbr.nl

Nieuwe Specialistenzoeker op cbr.nl

Vanaf vandaag is het via de nieuwe Specialistenzoeker van het CBR gemakkelijker voor klanten om zelf een specialist uit te zoeken.

Medische adviseurs van het CBR kunnen vanaf dat moment op verschillende manieren verwijzen naar een bij het CBR ingeschreven onafhankelijk medisch specialist. De adviseur kan ervoor kiezen om te verwijzen naar een specifieke specialist, of naar de Specialistenzoeker. In de Specialistenzoeker zijn specialisten te vinden die bij het CBR ingeschreven staan om specialistische keuringen te verrichten. Deze specialisten hebben conform de beleidsregel ‘aanwijzing medisch specialisten’ een introductietraining gevolgd en zijn op de hoogte van de procedures, juridische kaders en de eisen gesteld aan de rijgeschiktheid op hun vakgebied.

Het is in het systeem (nog) niet mogelijk om als medisch adviseur van het CBR een specialist die zelf uitgekozen wordt aanvullende informatie te sturen. Dit is dan ook een van de redenen dat er in bepaalde situaties geen gebruik gemaakt zal worden van de Specialistenzoeker. Klanten ontvangen dan een verwijzing naar een specifieke specialist of organisatie.

Wilt u zich aanmelden als onafhankelijk medisch specialist? Vul dan dit formulier in. Staat u in de Specialistenzoeker vermeld en wilt u wijzigingen doorgeven, dan kunt u dat via specialistenbeheer doen.

feedback