Mondkapjes tijdens examens

Mondkapjes tijdens examens

De landelijke mondkapjesplicht in Nederland komt vanaf zaterdag 26 juni grotendeels te vervallen. In gesloten voertuigen (tijdens de praktijkexamens, rijtesten en toetsen) blijft het mondkapje nog steeds voorgeschreven, omdat afstand houden daar niet mogelijk is.

Als de kandidaat geen mondkapje kan gebruiken, kan hij op een later moment examen doen. Wat verandert er verder wel en nog niet bij het CBR?

Bezoekers CBR-locaties

We handhaven het beleid dat we op onze locaties alleen bezoekers toelaten met een afspraak. We vragen aan instructeurs of ze zoveel mogelijk buiten willen wachten. Alle andere begeleiders (ouders, vrienden e.d.) mogen niet naar binnen.

Versoepelingen AM2 en AvB examens

Vanaf zaterdag 26 juni mogen opleiders weer meerijden tijdens het AM2-praktijkexamen en meelopen tijdens het AVB-examen. Daarbij geldt natuurlijk nog steeds dat je minimaal anderhalve meter afstand houdt.

Mondkapjes tijdens de rijles

Gezien de versoepelingen stelt het CBR niet langer de voorwaarde dat tijdens de rijles het mondkapje door opleider en kandidaat gedragen moet zijn. Dat is een keus van de opleider.

We hopen dat we, zodra de coronasituatie het toelaat, weer snel terug te gaan naar ‘normaal’ waarbij het mondkapje in alle situaties af kan en opleiders weer kunnen meerijden en het eindgesprek bijwonen.

Meer over Corona

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback