Minister informeert Tweede Kamer over stand van zaken CBR

Minister informeert Tweede Kamer over stand van zaken CBR

Minister van Nieuwenhuizen heeft op 13 juni de Tweede Kamer geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en de ingezette maatregelen rondom de doorlooptijden van medische beoordelingen bij het CBR.

Prioriteit

Nog steeds ondervinden klanten hinder van de lange doorlooptijden bij de medische beoordelingen als gevolg van vertraging in de invoering van een nieuw digitaal proces en een tekort aan medische capaciteit. Een explosieve groei van het aantal aanvragen omdat klanten, begrijpelijk vroegtijdig starten, verlengt de doorlooptijden op dit moment verder.

Om te voorkomen dat mensen zonder geldig rijbewijs komen te zitten, geeft het CBR prioriteit aan klanten die tijdig begonnen zijn en waarvan het rijbewijs dreigt te verlopen. Daarom adviseren wij klanten om hun Gezondheidsverklaring direct nadat ze de brief van de RDW, per post of via Mijn Overheid, hebben ontvangen digitaal in te sturen. Dat scheelt tijd. Ook is het belangrijk om, als dit nodig is, de afspraak bij de keurend arts of medisch specialist snel te regelen.

Spoedsituaties

De aanpak om beroepschauffeurs met voorrang te helpen is effectief. Daarnaast geeft het CBR ook voorrang aan mensen in bijzondere omstandigheden of die afhankelijk zijn van het rijbewijs voor hun beroepsuitoefening.

Zie bericht: 'Stand van zaken Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)' op tweedekamer.nl De brief waarmee het CBR de Minister informeerde over de problematiek en de ingezette maatregelen is bijgevoegd.

Zie ook: Dossier wachttijden medische beoordelingen

feedback