Mijn CBR vernieuwd

Mijn.cbr.nl, het klantenportaal van het CBR, wordt vernieuwd. Dit gaat in stappen. Vanaf 8 januari kom je op een nieuw startscherm binnen. Verder krijg je een vernieuwde vragenlijst als je een Gezondheidsverklaring nodig hebt voor het A, B(E) of T-rijbewijs. Deze vragenlijst is duidelijker, logischer en responsive. Dat wil zeggen dat het portaal ontworpen is voor gebruik op mobiel, tablet én desktop.

Met de nieuwe look en feel is het gemakkelijker om de vragenlijst goed in te vullen en halen we de benodigde informatie gerichter op. Het moet ertoe leiden dat mensen gerichter worden verwezen voor een medische beoordeling. We hebben ook de veiligheidsgraad verhoogd. Omdat het gaat om het uitwisselen van medische gegevens vragen we nu om in te loggen met DigiD met sms-verificatie.

Deze vernieuwingen zijn een belangrijke mijlpaal. Dit jaar voegen we in fasen nieuwe diensten toe. Zoals de vernieuwde vragenlijst voor mensen van 75 jaar en ouder en voor mensen die hun groot rijbewijs willen verlengen. In de toekomst gaat ook het reserveren van het theorie-examen en het machtigen van de rijschool via dit vernieuwde portaal verlopen. Tot die tijd functioneren de oude en nieuwe omgeving naast elkaar.

Mijn CBR

feedback