Medische beoordeling voor rijexamen kan uitlopen

Medische beoordeling voor rijexamen kan uitlopen

De meeste rijschoolleerlingen krijgen na het indienen van hun Gezondheidsverklaring meteen bericht van het CBR dat ze medisch geschikt zijn om te rijden.

Bij de overige leerlingen is een medische beoordeling en aanvullende informatie van één of meer artsen nodig. In die gevallen kan het op dit moment 6 maanden duren voordat het CBR een besluit neemt of een leerling medisch geschikt is om te rijden. Dit spijt ons zeer.

Sinds begin dit jaar helpt het CBR als eerste de klanten van wie het rijbewijs binnenkort gaat verlopen, of al verlopen is, en die vroegtijdig een Gezondheidsverklaring opstuurden. Daarnaast geven we voorrang aan de beroepschauffeurs die hun groot rijbewijs willen vernieuwen.

Het CBR begrijpt dat rijschoolleerlingen zo vroeg mogelijk duidelijkheid over hun medische geschiktheid willen hebben voor het rijbewijs voor auto, motor of auto met aanhangwagen. Daarom adviseren we iedereen met een medische aandoening om meteen aan het begin van de rijopleiding een Gezondheidsverklaring op te sturen via mijn.cbr.nl.

Tips voor rijscholen:

  • Vraag leerlingen om meteen aan het begin van de rijopleiding een Gezondheidsverklaring op te sturen via mijn.cbr.nl.
  • Verloopt het theoriecertificaat van een leerling binnen 4 maanden? Laat de leerling dit dan doorgeven aan onze Klantenservice via het contactformulier op www.cbr.nl/contactformulier. Dan kunnen we deze leerling voorrang geven bij de beoordeling van de medische geschiktheid.

Zie ook: Voorrang beroepschauffeurs bij medische beoordelingen