Medische beoordeling binnen twee weken in huis

Medische beoordeling binnen twee weken in huis

De gemiddelde wachttijd voor een medische beoordeling is sinds september vorig jaar teruggebracht naar 1 tot maximaal 2 weken. Sinds september 2020 krijgen alle bestuurders op tijd een reactie van het CBR (binnen 28 dagen). Daarom vervalt het aangescherpt toezicht op het CBR per 1 april 2022.

De achterstanden in de medische beoordeling van Rijgeschiktheid begonnen in het voorjaar van 2018. Door de lange wachttijd bij het CBR konden bestuurders niet op tijd het rijbewijs verlengen. Een spoedprocedure werd ingericht voor beroepschauffeurs. 75-plussers mochten -onder voorwaarden- tijdelijk doorrijden met een verlopen rijbewijs. Door deze problemen stelde minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het CBR in februari 2019 onder aangescherpt toezicht. 

De afgelopen jaren heeft het CBR sterk ingezet op het oplossen van deze achterstanden. Er werd onder andere ingezet op het aantrekken van extra medisch adviseurs en het verder digitaliseren van het indieningsproces van Gezondheidsverklaringen en medische rapporten.

feedback