Machtiging verplicht voor bromfietsexamen  

Machtiging verplicht voor bromfietsexamen    

Vanaf 1 juni 2021 moet je jouw opleider toestemming hebben gegeven om een praktijkexamen bromfiets of brommobiel voor jou te reserveren. Dat doe je via een machtiging op mijn.cbr.nl met je DigiD en het CBR-nummer van de opleider.

De verplichte machtiging geldt al voor het praktijkexamen auto, motor en auto met aanhangwagen. Hierdoor mag je opleider je gegevens gebruiken. Ook draagt het machtigen bij aan een eerlijke verdeling van de examenplekken. Opleiders kunnen zo alleen de examens inkopen die ze echt nodig hebben.

Theorie-examen

Een theorie-examen kun je zelf reserveren via Mijn CBR. Ook kun je het laten reserveren door een opleider. In dat geval moet je de opleider machtigen voor de categorie auto, motor of bromfiets. Hiermee voorkomen we eventueel misbruik van je gegevens. Ook maakt het duidelijk dat je reserveert via een opleider, aan wie je mogelijk extra kosten moet betalen.

Bij de theorie-examens en bij de praktijkexamens heb je voor elke categorie een aparte machtiging nodig. Het kan namelijk om verschillende opleiders gaan. Elke machtiging is 1 jaar geldig. De machtiging vervalt als je slaagt voor het examen of wanneer je de machtiging intrekt.

feedback