Kies je code 95 cursus

Kies je code 95 cursus

Van januari t/m april adverteerde het CBR op Facebook en LinkedIn met de campagne ‘Code 95, meer dan een verplicht nummer’.

Op LinkedIn hebben bijna 97.000 beroepschauffeurs de advertenties gezien, op Facebook nog eens ruim 32.000. De campagnepagina Code 95, meer dan een verplicht nummer is bijna 6.000 keer bezocht. De laatste weken van de campagne is aan de websitebezoekers gevraagd of zij het volgen van nascholing belangrijk vonden. 69% gaf een positief antwoord, een kleinere groep van 31% gaf aan het volgen van nascholing niet of helemaal niet belangrijk te vinden.

Nascholingszoeker

Komende periode gaan we aan de slag met ideeën over wat we kunnen doen om het vinden van een nuttige nascholingscursus zo makkelijk mogelijk te maken, voor beroepschauffeurs én hun werkgevers. Zo komt er bijvoorbeeld een ‘nascholingszoeker’. We verwachten dat die zoekmogelijkheid deze zomer live gaat op cbr.nl.

Lading, gezondheid of veiligheid

Uit onderzoek bleek dat veel chauffeurs nut en noodzaak van de nascholing voor code 95 niet inzien. Met de nascholingscampagne informeerden we beroepschauffeurs hierover. Want als je iets nuttig vindt en enthousiast bent, steek je meer op van een cursus. En dat is positief voor de verkeersveiligheid en vakbekwaamheid. Ook lieten we zien dat er veel mogelijk is, er zijn meer dan 50 verschillende cursussen! Bijvoorbeeld op het gebied van lading, gezondheid of verkeersveiligheid. Er is dus altijd wel een cursus die écht iets toevoegt.

Campagnepagina Code 95, meer dan een verplicht

feedback