Informatie over code 95 i.v.m. 10 september 2016

Een grote groep beroepschauffeurs moeten op 10 september 2016 een geldige code 95 op hun rijbewijs hebben. Momenteel is het druk bij de klantenservice van CCV met vragen hierover. Heeft u ook vragen over code 95? Misschien staat het antwoord op uw vraag al hieronder vermeld. Dit zijn de drie meest gestelde vragen van dit moment. Ook op onze website is alle informatie over code 95 en nascholing te vinden, via deze link komt u gelijk op de juiste pagina.

De drie meest gestelde vragen zijn:

- Hoeveel nascholingsuren heb ik gevolgd?
Op mijn.cbr.nl kunt u zien hoeveel nascholingsuren u gevolgd heeft. Log in met uw DigiD en kijk onder het tabblad resultaten. Scrol vervolgens naar beneden om het hele overzicht te bekijken. Heeft u geen DigiD? Vraag dan een overzicht van uw gevolgde nascholingsuren op via dit aanvraagformulier.

Aanvraagformulier overzicht nascholingsuren code 95

- Heb ik een Eigen verklaring nodig als ik mijn code 95 op mijn rijbewijs laat zetten?
Als u uw rijbewijs ook gaat verlengen, dan heeft u een Eigen verklaring nodig. Kijk hier voor informatie over de Eigen verklaring
Voor het bijschrijven van de code 95 op een geldig rijbewijs heeft u géén Eigen verklaring nodig. Uw rijbewijs behoudt dan de oorspronkelijk einddatum. In dit geval vraagt u een vervangend rijbewijs aan.

- Wat zijn de consequenties als ik op 10 september 2016 geen geldige code 95 op mijn rijbewijs heb?
In dat geval mag u niet beroepsmatig rijden, totdat u wel een geldige code 95 op uw rijbewijs heeft. Kijk hier voor meer informatie

feedback