Gezocht: vaatchirurgen voor keuringen bij aneurysma aorta

Gezocht: vaatchirurgen voor keuringen bij aneurysma aorta

In bepaalde gevallen is bij een abdominaal of thoracaal aorta aneurysma een specialistische keuring noodzakelijk. Deze keuringen worden nu uitgevoerd door cardiologen. Veel cardiologen geven aan dat deze keuring niet tot hun vakgebied behoort, maar tot het vakgebied van de vaatchirurg. Hierdoor doet slechts een deel van de keurend cardiologen deze keuringen.

Ter uitbreiding van de keuringscapaciteit voor mensen met aneurysma aorta zijn wij op zoek naar vaatchirurgen die deze keuringen willen verrichten. Bent u vaatchirurg en heeft u interesse? Lees dan eerst de informatie over keuren voor het CBR op onze website. Voorwaarden en afspraken betreffende inschrijving als onafhankelijk keurend specialist vindt u in de beleidsregel aanwijzing keurend medisch specialisten.

Als keurend specialist volgt u een introductietraining, deze is online en bestaat uit één bijeenkomst van twee uur. Tijdens de introductietraining leert u meer over onder andere de procedures van het CBR en de relevante wet- en regelgeving.

Aanmelden

U kunt zich als keurend vaatchirurg aanmelden bij specialistenbeheer. Na uw aanmelding ontvangt u een registratieformulier. Bij aanmelding kunt u aangeven op welke datum u graag de introductietraining wilt volgen. Wanneer u geen van deze data kunt, dan zullen we in overleg met u een andere afspraak inplannen.

Data introductietrainingen

De online introductietraining voor keurend artsen staan gepland op:

  • woensdag 15 september 15.30-17.30 uur
  • vrijdag 8 oktober 10.00-12.00 uur - donderdag 21 oktober 12.00-14.00 uur
Regeling Eisen Geschiktheid 2000

6.8. Thoracale aorta aneurysma (TAA) en abdominale aorta aneurysma (AAA)
a. groep 1: Personen met een behandelde TAA of AAA kunnen geschikt worden verklaard op basis van de aantekening van de keurend arts.

Personen met een onbehandelde TAA of AAA met een diameter kleiner dan 4 cm kunnen geschikt worden verklaard op basis van de aantekening van de keurend arts. De maximale geschiktheidstermijn is vijf jaar.

Personen met een onbehandelde TAA of AAA met een diameter vanaf 4 tot en met 7 cm kunnen op basis van een specialistisch rapport geschikt worden verklaard.

b. groep 2: Voor de beoordeling van personen met een onbehandelde dan wel behandelde TAA of AAA is altijd een specialistisch rapport vereist. De maximale geschiktheidstermijn is vijf jaar.

Personen met een onbehandelde TAA of AAA kunnen geschikt worden verklaard als de diameter van de aorta niet groter is dan 5,5 cm. De maximale geschiktheidstermijn is vijf jaar.

Bron: overheid.nl

feedback