Film over motorexamen live

Het CBR brengt vandaag een nieuwe voorlichtingsfilm uit over het motorexamen. De film staat op cbr.nl en duurt iets meer dan twee minuten. Hij bevat opnames van zowel het examen voertuigbeheersing als het examen verkeersdeelneming.

Onder het motto ‘Samen werken aan een geslaagd resultaat’, wil het CBR zijn klanten meer betrekken bij zijn producten en dienstverlening. Daarom is eind vorig jaar een doelgroeponderzoek onder examenkandidaten gehouden over de gewenste inhoud van de motorfilm. Op grond van hun aanbevelingen komen bij de voertuigbeheersing de langzame slalom, de noodstop en het achtje in beeld. Bij de verkeersdeelneming zijn onder meer de snelweg inclusief het uitvoegen te zien en de positie op de weg.

Sinds 11 december 2013 publiceert het CBR voorlichtingsfilms op zijn site. De eerste gingen over het theorie-examen en het praktijkexamen voor de auto. De film over het theorie-examen is intussen vervangen door een animatiefilm over het nieuwe theorie-examen dat op 30 september 2014 werd geïntroduceerd. Daarnaast verschenen films over faalangstexamen en tussentijdse toets (5 juni 2014), taxi en vrachtauto (13 oktober 2014) en het T-rijbewijs (25 juni 2015). Al deze films zorgen voor duidelijkheid en geruststelling, omdat je vooraf kunt zien hoe de betreffende examens gaan. Dat ze in een behoefte voorzien, blijkt wel uit het feit dat ze vorig jaar samen 341.533 keer zijn bekeken.