Film over meestgemaakte fouten in rijexamen 

Film over meestgemaakte fouten in rijexamen 

Het CBR steunt de rijopleiding bij het verbeteren van de kwaliteit, om de slagingspercentages omhoog te krijgen. Daarom hebben we een film gemaakt over de meestgemaakte fouten in het rijexamen, waarbij we de reacties van de rijschoolbranche hebben verwerkt. Deze film kunnen opleiders gebruiken om hun leerlingen voor te bereiden op het examen.

Bij de meestgemaakte fouten gaat het vooral om het gedrag bij kruispunten en inhalen. Vaak rijden kandidaten te snel naar kruispunten en kijken ze hierbij te laat naar de verkeerssituatie. Ook rijden ze te dicht langs fietsers en stilstaande auto’s. De film laat zien wat er mis gaat en wat er beter kan. Dat alles onderstreept het belang van een goede rijopleiding en voldoende rijlessen.

Binnenkort plaatsen we de film over de meestgemaakte fouten in het rijexamen ook op Instagram en Facebook, in een aangepaste versie voor examenkandidaten. Die hebben behoefte aan dit soort informatie, zo bleek laatst uit een bijeenkomst met het CBR-jongerenpanel. Daarom hebben we eerder al films gemaakt, die laten zien hoe het examen gaat en waarop je moet letten. Samen met hun instructeur kunnen kandidaten bekijken hoe ze al deze informatie het beste kunnen gebruiken in hun rijopleiding.

Meer over Corona

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback