Extra rijexamens door 2toDrive

De populariteit van 2toDrive blijft meer dan verwacht stijgen. Steeds meer 17-jarigen willen hun rijbewijs halen. Door de positieve economische ontwikkelingen neemt daarnaast het aantal twintigplussers toe die besluiten om hun rijopleiding niet langer uit te stellen. Dat alles leidt dit jaar naar verwachting tot tienduizend extra rijexamens.

Het CBR zet alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat iedereen toch op redelijke termijn examen kan doen. De examinatoren werken over, zowel door de week als op zaterdagen. Bovendien gaat het CBR volop door met het werven van nieuwe examinatoren. Vorig jaar zijn al 30 nieuwelingen aan de slag gegaan. Dit jaar komen er nog eens 60 bij. De nieuwe examinatoren moeten ook de uitstroom opvangen van examinatoren die met pensioen gaan.

Traditiegetrouw gaan de examenreserveringstermijnen in het tweede kwartaal omhoog vanwege de kortere weken als gevolg van de feestdagen (Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Tweede Pinksterdag). Door de extra vraag naar rijexamens zullen deze termijnen nu in een aantal gevallen de norm van zeven weken overschrijden

Zie ook: wachttijden

feedback