Extra plekken voor inhalen theorie-examens

Extra plekken voor inhalen theorie-examens

Vanaf woensdag 28 april mag het CBR weer theorie-examens afnemen voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart. Daarbij geven we voorrang aan de kandidaten van wie het theorie-examen door de lockdown niet doorging.

Voor de inhaalexamens houden we tot en met juli plekken vrij. Om deze kandidaten zo goed mogelijk te helpen, zet het CBR in de komende weken stap voor stap extra openingsdagen in met daarbij zaterdagen en avonden.

Het vergroten van het aantal examenplekken maakt het ook mogelijk om een al gereserveerd examen te verplaatsen naar een eerder of later moment. Normaal kun je een theorie-examen één keer verplaatsen. Nu kan dat vijf keer.

Het verplaatsen naar een later moment kan normaal tot een week voor je examen. Tot en met 15 mei kan dit nog tot een dag voor je examen.

Nieuw theorie-examen

Het reserveren van een nieuw theorie-examen kan voor de periode vanaf augustus. Ook hiervoor komen extra plekken beschikbaar. Verder kan het soms gebeuren dat er voor nieuwe examens al vóór 1 augustus een plekje vrijkomt.

Meer over Corona

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback