Extra maatregelen tegen coronavirus

Extra maatregelen tegen coronavirus

Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit doen we om de gezondheid van onze medewerkers en klanten zoveel mogelijk te waarborgen.

 • Examenkandidaten met klachten van verkoudheid of koorts vragen we niet naar het examencentrum te komen. Zij kunnen contact opnemen met onze Klantenservice om het examen kosteloos naar een later moment te verplaatsen.
 • In onze theoriecentra in Eindhoven en Breda passen we het examenrooster aan, zodat het aantal theorie kandidaten en bezoekers dat tegelijk aanwezig is halveert. Dit gaat in op maandag 16 maart voor in ieder geval vier weken (t/m 11 april). Het rooster voor beroepsexamens en recreatievaartexamens verandert niet.
 • We vragen opleiders en begeleiders, zoals familie van kandidaten zo weinig mogelijk gebruik te maken van de wachtruimtes om het aantal contacten te beperken.
 • Opleiders kunnen vanaf vandaag landelijk voorlopig niet meer meerijden met praktijkexamens.
 • De educatieve cursussen in het kader van LEMA/EMA en EMG in Eindhoven stellen we uit naar een latere datum.

Vermindering aantal theorie-stoelen

Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra van het CBR is besloten om maatregelen te nemen, zodat er minder theoriekandidaten en -bezoekers tegelijk op het centrum zijn. Daarom halveert het CBR voorlopig het aantal kandidaten voor de plaatsen Eindhoven en Breda dat tegelijk in de zaal examen kan doen. Om onze theorieklanten toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, verruimt het CBR de openingstijden van de theoriecentra naar de avonden en de zaterdagen. Om dit aangepaste examenrooster in te kunnen zetten, annuleren we komend weekend alle theorie-examens A, B en AM voor Eindhoven en Breda. Kandidaten kunnen vanaf maandag 16 maart kosteloos een nieuw examen reserveren. Vandaag ontvangen kandidaten in Eindhoven en Breda hierover een SMS en e-mail. Deze maatregel geldt voor de komende vier weken vanaf aanstaande maandag 16 maart tot en met 11 april. Een uitzondering zijn de beroepsexamens en de recreatievaartexamens: die gaan wel door. Vanaf maandag kunnen 12 kandidaten tegelijk in de examenzaal, in plaats van de gebruikelijke 24. Zo zit er voldoende ruimte tussen de afzonderlijke examenkandidaten.

  Meer over Corona

  Examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen besloten.
  Na overleg met de rijschoolbranche heeft het CBR besloten dat rijinstructeurs vanaf maandag 14 september 2020 weer aanwezig mogen zijn bij het eindgesprek van praktijkexamens en toetsen.
  De geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de code 95 opnieuw verlengd.
  Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland voert het CBR voorlopig geen versoepelingen meer door in de maatregelen rond praktijkexamens, toetsen en rijtesten.
  Gemeenten of veiligheidsregio’s kunnen aanvullende maatregelen nemen tegen verspreiding van het coronavirus. Vanzelfsprekend zal het CBR deze volgen. Tegelijkertijd scherpt het CBR een aantal maatregelen aan voor de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers.
  Op 8 juli kondigde het CBR aan dat, onder voorbehoud, stapsgewijs de maatregelen bij de examens, rijtesten en toetsen versoepeld konden worden.
  Vanaf 3 augustus kunnen theoriekandidaten tijdelijk terecht op twee examenlocaties in Rijswijk.
  Naar aanleiding van de recente versoepelingen door het kabinet past CBR het hygiëneprotocol aan. De maatregelen bij de praktijkexamens worden stapsgewijs versoepeld, waarbij steeds tussentijds wordt geëvalueerd.
  Door de verbouwing komt er een tijdelijke aanpassing voor het praktijkexamencentrum Eemnes.

  www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

  feedback