Extra maatregelen tegen coronavirus

Extra maatregelen tegen coronavirus

Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit doen we om de gezondheid van onze medewerkers en klanten zoveel mogelijk te waarborgen.

 • Examenkandidaten met klachten van verkoudheid of koorts vragen we niet naar het examencentrum te komen. Zij kunnen contact opnemen met onze Klantenservice om het examen kosteloos naar een later moment te verplaatsen.
 • In onze theoriecentra in Eindhoven en Breda passen we het examenrooster aan, zodat het aantal theorie kandidaten en bezoekers dat tegelijk aanwezig is halveert. Dit gaat in op maandag 16 maart voor in ieder geval vier weken (t/m 11 april). Het rooster voor beroepsexamens en recreatievaartexamens verandert niet.
 • We vragen opleiders en begeleiders, zoals familie van kandidaten zo weinig mogelijk gebruik te maken van de wachtruimtes om het aantal contacten te beperken.
 • Opleiders kunnen vanaf vandaag landelijk voorlopig niet meer meerijden met praktijkexamens.
 • De educatieve cursussen in het kader van LEMA/EMA en EMG in Eindhoven stellen we uit naar een latere datum.

Vermindering aantal theorie-stoelen

Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra van het CBR is besloten om maatregelen te nemen, zodat er minder theoriekandidaten en -bezoekers tegelijk op het centrum zijn. Daarom halveert het CBR voorlopig het aantal kandidaten voor de plaatsen Eindhoven en Breda dat tegelijk in de zaal examen kan doen. Om onze theorieklanten toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, verruimt het CBR de openingstijden van de theoriecentra naar de avonden en de zaterdagen. Om dit aangepaste examenrooster in te kunnen zetten, annuleren we komend weekend alle theorie-examens A, B en AM voor Eindhoven en Breda. Kandidaten kunnen vanaf maandag 16 maart kosteloos een nieuw examen reserveren. Vandaag ontvangen kandidaten in Eindhoven en Breda hierover een SMS en e-mail. Deze maatregel geldt voor de komende vier weken vanaf aanstaande maandag 16 maart tot en met 11 april. Een uitzondering zijn de beroepsexamens en de recreatievaartexamens: die gaan wel door. Vanaf maandag kunnen 12 kandidaten tegelijk in de examenzaal, in plaats van de gebruikelijke 24. Zo zit er voldoende ruimte tussen de afzonderlijke examenkandidaten.

  Meer over Corona

  www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

  feedback