Extra maatregelen tegen coronavirus

Extra maatregelen tegen coronavirus

Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit doen we om de gezondheid van onze medewerkers en klanten zoveel mogelijk te waarborgen.

 • Examenkandidaten met klachten van verkoudheid of koorts vragen we niet naar het examencentrum te komen. Zij kunnen contact opnemen met onze Klantenservice om het examen kosteloos naar een later moment te verplaatsen.
 • In onze theoriecentra in Eindhoven en Breda passen we het examenrooster aan, zodat het aantal theorie kandidaten en bezoekers dat tegelijk aanwezig is halveert. Dit gaat in op maandag 16 maart voor in ieder geval vier weken (t/m 11 april). Het rooster voor beroepsexamens en recreatievaartexamens verandert niet.
 • We vragen opleiders en begeleiders, zoals familie van kandidaten zo weinig mogelijk gebruik te maken van de wachtruimtes om het aantal contacten te beperken.
 • Opleiders kunnen vanaf vandaag landelijk voorlopig niet meer meerijden met praktijkexamens.
 • De educatieve cursussen in het kader van LEMA/EMA en EMG in Eindhoven stellen we uit naar een latere datum.

Vermindering aantal theorie-stoelen

Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra van het CBR is besloten om maatregelen te nemen, zodat er minder theoriekandidaten en -bezoekers tegelijk op het centrum zijn. Daarom halveert het CBR voorlopig het aantal kandidaten voor de plaatsen Eindhoven en Breda dat tegelijk in de zaal examen kan doen. Om onze theorieklanten toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, verruimt het CBR de openingstijden van de theoriecentra naar de avonden en de zaterdagen. Om dit aangepaste examenrooster in te kunnen zetten, annuleren we komend weekend alle theorie-examens A, B en AM voor Eindhoven en Breda. Kandidaten kunnen vanaf maandag 16 maart kosteloos een nieuw examen reserveren. Vandaag ontvangen kandidaten in Eindhoven en Breda hierover een SMS en e-mail. Deze maatregel geldt voor de komende vier weken vanaf aanstaande maandag 16 maart tot en met 11 april. Een uitzondering zijn de beroepsexamens en de recreatievaartexamens: die gaan wel door. Vanaf maandag kunnen 12 kandidaten tegelijk in de examenzaal, in plaats van de gebruikelijke 24. Zo zit er voldoende ruimte tussen de afzonderlijke examenkandidaten.

  Meer over Corona

  In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95).
  Rijlessen zijn sinds maandag 23 maart verboden.
  Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95).
  CBR heeft voor het hele land meer dan 80.000 theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en alcohol- en verkeersgedragcursussen geschrapt voor de periode van 16 tot en met 31 maart. Binnenkort besluit CBR of er na 31 maart weer examens afgenomen kunnen worden, of dat de periode van afgelasting wordt verlengd.
  Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.
  Wanneer u de komende weken een afspraak heeft met een arts voor een keuring betreffende de rijgeschiktheid raden wij u aan om contact op te nemen met de desbetreffende arts of specialist om te horen of de keuring doorgaat.
  Het praktijkexamencentrum van CCV in Zwolle verhuist per 16 maart 2020 naar een andere, tijdelijke locatie.
  Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit doen we om de gezondheid van onze medewerkers en klanten zoveel mogelijk te waarborgen.
  Afgelopen vrijdag (6 maart) heeft het RIVM een aanwijzing afgegeven voor inwoners van de provincie Noord-Brabant. Om verdere verspreiding van het virus in de provincie Noord-Brabant te voorkomen, wordt inwoners uit voorzorg het volgende geadviseerd: Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, beperk dan je sociale contacten.

  www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

  feedback