Corona hygiëneprotocol praktijkexamens aangepast

Corona hygiëneprotocol  praktijkexamens aangepast

Naar aanleiding van de recente versoepelingen door het kabinet past CBR het hygiëneprotocol aan. De maatregelen bij de praktijkexamens worden stapsgewijs versoepeld, waarbij steeds tussentijds wordt geëvalueerd.

Vanaf 13 juli kunnen rij-opleiders het eindgesprek in de examenzaal bijwonen bij faalangstexamens, nader onderzoeken, aangepaste examens (AA), rijvaardigheidsonderzoeken, rijtesten en bij de praktijkexamens voor het beroepsvervoer. Daarnaast is het mogelijk om een tolk in te zetten bij het praktijkexamen B(E), C(E), D(E), het rijvaardigheidsonderzoek en bij een rijtest. Dit gaat vooralsnog via een telefoonverbinding.

Vanaf 1 augustus kunnen rij-opleiders weer meerijden bij faalangstexamens (B), nader onderzoeken, rijtesten en aangepaste examens (AA). Dit geldt ook voor de examens voor de bus (D), bij de nader onderzoeken en aangepaste (AA) praktijkexamens voor het beroepsvervoer. Hetzelfde geldt voor bouwers van technische voertuigaanpassingen bij de rijtesten. Ook is meerijden van een rij-opleider in spé (voor de WRM stage) vanaf augustus weer toegestaan. Voor alle overige examens kunnen rij-opleiders het eindgesprek in de zaal bijwonen.

Vanaf 1 september kunnen rij-opleiders weer meerijden met een tussentijdse toets (TTT) of RIS-toets.

Onder voorbehoud vanaf 1 oktober
Als laatste stap, en onder voorbehoud, verwacht CBR dat per 1 oktober opleiders met alle rijexamens en toetsen kunnen meerijden. Dit hangt af van de corona-ontwikkelingen op dat moment. Rij-opleiders zijn vandaag over de aanpassingen geïnformeerd.

  Meer over Corona

  Op 8 juli kondigde het CBR aan dat, onder voorbehoud, stapsgewijs de maatregelen bij de examens, rijtesten en toetsen versoepeld konden worden.
  Vanaf 3 augustus kunnen theoriekandidaten tijdelijk terecht op twee examenlocaties in Rijswijk.
  Naar aanleiding van de recente versoepelingen door het kabinet past CBR het hygiëneprotocol aan. De maatregelen bij de praktijkexamens worden stapsgewijs versoepeld, waarbij steeds tussentijds wordt geëvalueerd.
  Door de verbouwing komt er een tijdelijke aanpassing voor het praktijkexamencentrum Eemnes.
  Vanaf maandag 6 juli neemt het CBR weer praktijkexamens af vanaf het CBR-examencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk.
  Door wegwerkzaamheden bij de Noorderbocht 25 moet het examencentrum Rotterdam tijdelijk verhuizen.
  Op 19 juni hervat het CBR de examens voor directiechauffeur. Het CBR staat in een klein aantal situaties drie personen tegelijk in een auto toe.
  Het CBR heeft TNO gevraagd onderzoek te doen naar beschermingsmiddelen in examenvoertuigen.
  De Europese Commissie heeft besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen.

  www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

  feedback