Controleer beschikbaarheid artsen ivm coronavirus

Controleer beschikbaarheid artsen ivm coronavirus

Wanneer u de komende weken een afspraak heeft met een arts voor een keuring betreffende de rijgeschiktheid raden wij u aan om contact op te nemen met de desbetreffende arts of specialist om te horen of de keuring doorgaat.

Bezoek hiervoor eerst de website van het desbetreffende ziekenhuis of keuringsinstantie over het beleid wat zij voeren. Wanneer het bij het CBR bekend is dat een onafhankelijk specialist niet keurt in verband met het coronavirus zullen we u niet naar hen verwijzen. Omdat deze gegevens momenteel elk tijdstip wijzigen kan het voorkomen dat u een verwijzing krijgt die op korte termijn niet mogelijk is. Wanneer de keuring niet door kan gaan probeert u eerst een nieuwe afspraak bij de desbetreffende specialist te maken voordat u het CBR belt voor een nieuwe verwijzing.

Vertraging is op dit moment onvermijdelijk aangezien het geen medisch noodzakelijke zorg betreft. Wanneer er geen afspraak gemaakt kan worden kunt u contact opnemen met de klantenservice van het CBR: 088 227 77 00

Wanneer u zelf koorts heeft of verkouden bent verzoeken we u uw afspraak af te zeggen. Dit geldt ook wanneer u in het kader van de vorderingsprocedure een afspraak heeft. In dat geval dient u zich af te melden bij het CBR en de specialist. Het kan ook voorkomen dat de specialist u weigert te keuren wanneer u symptomen vertoont die mogelijk bij het Coronavirus kunnen horen. Dit is een landelijk beleid. U kunt wanneer de symptomen verdwenen zijn met de specialist of keurend arts overleggen voor een nieuwe afspraak. Wanneer het een keuring voor vorderingen betreft ontvangt u een nieuwe oproep voor een keuring van het CBR.

Meer over Corona

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95).
Rijlessen zijn sinds maandag 23 maart verboden.
Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95).
CBR heeft voor het hele land meer dan 80.000 theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en alcohol- en verkeersgedragcursussen geschrapt voor de periode van 16 tot en met 31 maart. Binnenkort besluit CBR of er na 31 maart weer examens afgenomen kunnen worden, of dat de periode van afgelasting wordt verlengd.
Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.
Wanneer u de komende weken een afspraak heeft met een arts voor een keuring betreffende de rijgeschiktheid raden wij u aan om contact op te nemen met de desbetreffende arts of specialist om te horen of de keuring doorgaat.
Het praktijkexamencentrum van CCV in Zwolle verhuist per 16 maart 2020 naar een andere, tijdelijke locatie.
Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit doen we om de gezondheid van onze medewerkers en klanten zoveel mogelijk te waarborgen.
Afgelopen vrijdag (6 maart) heeft het RIVM een aanwijzing afgegeven voor inwoners van de provincie Noord-Brabant. Om verdere verspreiding van het virus in de provincie Noord-Brabant te voorkomen, wordt inwoners uit voorzorg het volgende geadviseerd: Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, beperk dan je sociale contacten.

www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

feedback