CBR verplaatst duizenden examens na brandstichting in Rijswijk

CBR verplaatst duizenden examens na brandstichting in Rijswijk

8 jan - 8.55 uur | Op vrijdag 3 januari werd in het CBR-examencentrum in Rijswijk brand gesticht. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De schade aan het centrum is echter aanzienlijk.

Hierdoor kan het CBR in een van de grootste examenlocaties van Nederland (gemiddeld zo’n 1.800 theorie- en 700 praktijkexamens per week) naar verwachting tot 1 mei geen examens afnemen. Kandidaten kunnen terecht op de andere CBR-locaties. Om examenkandidaten zo snel en goed mogelijk te helpen gaat het CBR ook ’s avonds en op zaterdag theorie-examens afnemen.

Het CBR benadert kandidaten en opleiders zo veel mogelijk rechtstreeks om hen te informeren over hun geplande examen. Ook is voor klanten een speciale webpagina (cbr.nl/brand) ingericht en zorgt het CBR voor een maximale bereikbaarheid van de klantenservice.

Praktijkexamens en taxi-examens

Voor de praktijkexamens (inclusief de taxi-examens van CCV) heeft het CBR onderdak gevonden in Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86. Een locatie dicht in de buurt van het examencentrum waardoor de praktijkkandidaten in een bekende omgeving kunnen afrijden.

Rijstesten

De rijtesten in het kader van Rijgeschiktheid vertrekken voorlopig vanaf de nevenvestiging van het CBR aan de Lange Kleiweg 60.

Theorie-examens

Al gereserveerde theorie-examens voor deze en volgende week zijn of worden verplaatst naar een datum op korte termijn in de CBR-locaties Barendrecht, Schelluinen, Haarlem of Utrecht. De centra zijn hiervoor ook op zaterdag en in de avonduren open. Als het nieuwe examenmoment niet uitkomt, kan de kandidaat een dag na de nieuwe examendatum zelf kosteloos een nieuw theorie-examen inplannen via Mijn CBR. Kandidaten die een examen na 20 januari hebben gereserveerd krijgen volgende week bericht dat zij zelf kosteloos een nieuw examenmoment kunnen inplannen op Mijn CBR.

Gezondheidsverklaringen

Klanten die een Gezondheidsverklaring hebben ingediend ondervinden geen extra hinder door de brand. Wij zijn nog steeds met volle kracht aan het werk om onze klanten zo snel mogelijk te helpen. Voor een papieren Gezondheidsverklaring of om de Gezondheidsverklaring rechtstreeks in te leveren, kunnen klanten vanaf juli weer terecht bij het CBR aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk.

feedback