CBR verbetert serviceniveau voor rijtesten

Met een rijtest beoordeelt het CBR in de praktijk of iemand op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kan deelnemen. Dat doen we bij bepaalde gezondheidsproblemen of beperkingen. 
Vanaf december 2016 kunnen klanten voor wie een rijtest in een auto of op een motor noodzakelijk is, sneller bij het CBR terecht op goed toegankelijke locaties. Om deze kwaliteitsslag te kunnen maken was een inperking van 53 naar 30 locaties nodig. Hierdoor kunnen we de openingstijden verruimen en vaker rijtesten aanbieden. Bovendien zijn de 30 locaties waar we rijtesten afnemen goed toegankelijk voor minder validen en bieden privacy tijdens het gesprek met de deskundige. Dit is nu niet op alle locaties het geval; bovendien zijn veel locaties nu maar zeer beperkt open. Ondanks vermindering van het aantal centra voor rijtesten, blijft de landelijke dekking goed. Er is altijd wel een CBR-locatie binnen een uur te bereiken. Rijtest locaties voor vrachtauto, bus en trekker blijven ongewijzigd.

Reserveren rijtesten

Sinds september 2015 kunnen rijscholen rijtesten met een lesauto via TOP internet reserveren voor klanten. Vanaf 1 december 2016 kunnen klanten die voor een rijtest in hun eigen auto worden opgeroepen deze zelf via Mijn CBR reserveren en wijzigen. Met als groot voordeel dat de klant de rijtest kan inplannen op een voor hem geschikt moment. Vanaf 1 december staat dit in de brief van het CBR die betreffende klanten ontvangen. Het betreft ongeveer 12.500 rijtesten per jaar.

feedback