CBR onderzoekt oriëntatiefase rijbewijs

CBR onderzoekt oriëntatiefase rijbewijs

Het CBR gaat verder met de social media campagne met handige tips voor het halen van je rijbewijs. Onderzoek wijst uit dat de huidige campagne succesvol is onder jongeren

Het CBR zet zich dagelijks in zodat iederéén veilig aan het verkeer kan deelnemen. Vanuit de strategische koers ‘Veilig thuiskomen door informeren, toetsen en monitoren’ zijn we eind 2017 gestart met het verbeteren van voorlichting aan jongeren die het rijbewijs willen halen. Aanleiding hiervoor was het nagenoeg ontbreken van objectieve informatie over de weg naar het rijbewijs. Naast een succesvolle campagne met tips over het halen van je rijbewijs op o.a. Instagram en Facebook is er de website cbr.nl/rijbewijstips die jongeren helpt een veilige keuze te maken. Ook hebben we de nieuwe Rijschoolzoeker.

 

CBR wil een grotere begeleidende rol spelen en wil al in de oriëntatiefase bij jongeren in beeld zijn. Daarvoor hebben we onderzoek laten doen naar de mate waarin de informatie van het CBR, die ontwikkeld is samen met de rijschoolbranche, momenteel een rol speelt bij de besluiten die jongeren nemen. Daarnaast zijn de effecten van de huidige campagne in beeld gebracht en de mate waarin de doelgroep wordt geholpen met de geboden informatie. Op basis van deze resultaten hebben we besloten door te gaan met de social media campagne. Het vervolg van de campagne start in oktober, en loopt circa een half jaar. Naast advertenties op Facebook en Instagram gaan we ook op YouTube en Google gericht adverteren, zoals voor de tips en de Rijschoolzoeker. Half oktober zijn ook verbeteringen in de Rijschoolzoeker doorgevoerd.

Samenvatting onderzoek Markteffect - Oriëntatiefase rijbewijs