CBR neemt deel aan ADAS-alliantie

CBR neemt deel aan ADAS-alliantie

Vandaag ondertekent Petra Delsing namens het CBR het ADAS-convenant. De ondertekenaars hiervan willen zich gezamenlijk inzetten om het veilig gebruik van ADAS de komende drie jaar met minimaal 20 % te verhogen.

Vandaag ondertekent Petra Delsing namens het CBR het ADAS-convenant. De ondertekenaars hiervan willen zich gezamenlijk inzetten om het veilig gebruik van ADAS de komende drie jaar met minimaal 20 % te verhogen. ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) helpen de mens achter het stuur. En kunnen positief bijdragen aan de verkeersveiligheid. Voorwaarde is wel dat de mens goed met de ondersteunende systemen om kan gaan. Een grotere uniformiteit in deze systemen helpt daarbij.

Het CBR vindt het belangrijk dat ADAS veilig en verantwoord gebruikt worden. En dat start bij de beginnende bestuurder. Onze examenkandidaat. Daarom sluiten wij ons van harte aan bij de ADAS-alliantie. Om het gebruik van ADAS tijdens het rijexamen een grotere rol te kunnen geven - nu staan we alleen het gebruik van rijtaak-ondersteunende systemen toe- doen we samen met TU Delft en andere partijen onderzoek naar veilig en verantwoord gebruik van ADAS.

Petra Delsing richt zich de komende maanden onder andere op het uitwerken van een omgevingsanalyse voor het landelijk actieplan voor het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 en de CBR-onderzoeksagenda. Vanuit die rol tekende ze vandaag het ADAS-convenant. Meer weten over het convenant? Check het hier.

feedback