CBR en RDW naar finale Automotive Innovation Award

CBR en RDW naar finale Automotive Innovation Award

Het CBR en de RDW hebben de finale gehaald van de Automotive Innovation Award met het experiment ‘het voertuigrijbewijs’.

Het CBR en de RDW hebben de finale gehaald van de Automotive Innovation Award met het experiment ‘het voertuigrijbewijs’. We zijn finalist in de categorie ‘Challenging Concepts’. De verkiezing is op 11 februari 2019.

Over het voertuigrijbewijs

Samen met RDW, Rijkswaterstaat en RobotTUNER werkt het CBR aan het voertuigrijbewijs: het rijexamen voor de zelfrijdende auto. Hier legt dus niet de bestuurder, maar de software examen af. We starten daarbij met een heel simpel voertuig, dat een paar kilometer zelfstandig rijdt op een vaste route op de openbare weg. Het gaat in eerste instantie om de ontwikkeling van een methodiek voor het examineren van een zelfrijdend voertuig. Zodoende krijgt het voertuig alleen voor de gedefinieerde, af te leggen route het rijbewijs.

Over Automotive Innovation Award

De Nederlandse automotive sector is dynamisch en innovatief. Via Stichting Automotive Innovation Award willen ANWB, AutomotiveNL, BOVAG, LeasePlan, RAI Vereniging en Roland Berger meer bekendheid geven aan de innovatiekracht van de sector. Daarom reikt de stichting prestigieuze awards uit aan veelbelovende innovaties die mobiliteit slimmer, schoner en/of efficiënter maken.

Lees meer over het voertuigrijbewijs.

feedback