CBR aangesloten bij Dutch Automated Vehicle Initiative

Het CBR volgt technologische ontwikkelingen als ADAS (Advanced Driver Assistence Systems) en de zelfsturende auto op de voet. Daarom hebben we ons aangesloten als partner bij The Dutch Automated Vehicle Initiative (DAVI). Dit Nederlandse samenwerkingsverband richt zich op onderzoek, afstemming en verbetering van geautomatiseerd rijden op de openbare weg.

DAVI maakt deel uit van de aanpak van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om de infrastructuur beter te benutten, de verkeersveiligheid te vergroten en het milieu te verbeteren. De organisatie is in 2013 in het leven geroepen door Technische Universiteit Delft, TNO, netwerkorganisatie Connekt en RDW. Tot de aangesloten partners behoren industriële partijen en onderzoeksinstellingen.

Bij de zelfsturende auto gaat het erom dat je veilig op een korte afstand van je voorganger rijdt waarbij de auto zelf de snelheid bepaalt en waarbij de bestuurder geen handen aan het stuur heeft. Het geavanceerde voertuig beschikt niet alleen over de techniek om automatisch te rijden, maar heeft ook technieken om te communiceren met andere voertuigen en de infrastructuur. Dit zal uiteindelijk van invloed zijn voor de rol van de bestuurder, het rijexamen en de rijopleiding.

feedback