Bijlages toevoegen in ZorgDomein mogelijk

Bijlages toevoegen in ZorgDomein mogelijk

Vanaf 28 juni 2022 is het voor oogartsen mogelijk om bijlages te versturen via ZorgDomein. Het CBR en de oogartsen kunnen dan veilig, snel en eenvoudig extra medische informatie digitaal uitwisselen. Ook voor andere specialismen wordt het binnenkort mogelijk om via ZorgDomein bijlages te versturen.

Tot nu toe was het voor oogartsen alleen mogelijk om vragenlijsten in ZorgDomein in te vullen en in te sturen. De mogelijkheid om bijlages te versturen is een nieuwe stap in de digitalisering van het keuringsproces.

Over ZorgDomein

ZorgDomein is een digitaal systeem waarmee veel artsen en specialisten werken. De arts of specialist verstuurt medische informatie via ZorgDomein met een unieke code naar het CBR. Zo wordt informatie snel en veilig verwerkt. Met de informatie van de arts of specialist beoordeelt het CBR of iemand rijgeschikt is of dat aanvullende informatie nodig is.

Informatie voor (oog)artsen

Het toevoegen van bijlages is vanaf 28 juni 2022 mogelijk voor ‘specialist met oogartsrapport (gezichtsveldvraag)’. Het toevoegen van een bijlage is alleen mogelijk voor verwijzingen die vanaf 28 juni 2022 worden gedaan.

Ook bij het algemene keuringsformulier is het binnenkort mogelijk om een bijlage toe te voegen. Zodra dit mogelijk is, worden artsen geïnformeerd via de CBR-nieuwspagina voor artsen. Voor de overige keuringsformulieren wordt nog beoordeeld op welke plaatsen in het formulier het relevant is om een bijlage toe te kunnen voegen.

Verstuur alleen bijlage als het noodzakelijk is

Het CBR verzoekt de artsen alleen een bijlage te versturen als dit noodzakelijk is. Wanneer een bijlage wordt meegestuurd, dan wordt het dossier altijd handmatig verwerkt. Het dossier wordt dan handmatig door een arts van het CBR beoordeeld. Hierdoor duurt het voor de klant langer voordat hij een besluit van het CBR ontvangt over de rijgeschiktheid.Als u zich wilt abonneren op de nieuwsberichten voor artsen, dan kan dat via de abonneer-pagina. Vink daar 'Arts' aan als doelgroep.


feedback