Bijlages toevoegen in ZorgDomein mogelijk voor keurend artsen en medisch specialisten

Bijlages toevoegen in ZorgDomein mogelijk voor keurend artsen en medisch specialisten

Vanaf 21 oktober 2022 is het voor keurend artsen en verschillende specialisten mogelijk om bijlages te versturen via ZorgDomein. Het CBR en deze artsen en specialisten kunnen dan veilig, snel en eenvoudig aanvullende medische informatie digitaal uitwisselen.

Het versturen van bijlages werd in juni 2022 mogelijk gemaakt voor oogartsen.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om vragenlijsten in ZorgDomein in te vullen en in te sturen. De mogelijkheid om bijlages te versturen is een nieuwe stap in de digitalisering van het keuringsproces.

Uiteindelijk streven wij naar een volledige digitalisering waarbij alle keurend artsen gebruik maken van ZorgDomein. Klanten kunnen dan vaker zelf een arts of specialist kiezen door wie ze gekeurd willen worden.

Over ZorgDomein

ZorgDomein is een digitaal systeem waarmee veel artsen en specialisten werken. De arts of specialist verstuurt medische informatie via ZorgDomein met een unieke code naar het CBR. Zo wordt informatie snel en veilig verwerkt. Met de informatie van de arts of specialist beoordeelt het CBR of iemand rijgeschikt is of dat aanvullende informatie nodig is.
Ruim 80% van de keuringsverslagen wordt al digitaal aangeleverd via ZorgDomein.

Informatie voor keurend artsen en medisch specialisten

Vanaf 21 oktober 2022 kunnen keurend artsen, psychiaters, neurologen, cardiologen en internisten bijlages toevoegen aan het algemeen keuringsformulier. Binnenkort is het ook voor oogspecialisten mogelijk om het BTS rapport toe te voegen. De specialisten krijgen persoonlijk bericht, zodra het uploaden van een bijlage in ZorgDomein voor hen mogelijk is.

Het toevoegen van een bijlage is alleen mogelijk voor verwijzingen die plaatsvinden vanaf het moment dat het toevoegen van een bijlage beschikbaar is in ZorgDomein. Een bijlage kan niet met terugwerkende kracht alsnog toegevoegd worden.

Verstuur alleen bijlage als het noodzakelijk is

Het CBR verzoekt de artsen en specialisten alleen een bijlage te versturen als dit noodzakelijk is. Wanneer een bijlage wordt meegestuurd, dan wordt het dossier altijd handmatig verwerkt. Het dossier wordt dan handmatig door een arts van het CBR beoordeeld. Hierdoor duurt het voor de klant langer voordat hij een besluit van het CBR ontvangt over de rijgeschiktheid.Als u zich wilt abonneren op de nieuwsberichten voor artsen, dan kan dat via de abonneer-pagina. Vink daar 'Arts' aan als doelgroep.