Advies Roemer over verbetering rijscholenbranche

Advies Roemer over verbetering   rijscholenbranche

Vandaag presenteerde Emile Roemer zijn advies over de kwaliteitsverbetering van de rijscholenbranche. Dit voorstel geeft invulling aan een jarenlange wens van de rijscholenbranche én het CBR voor meer professionaliteit van de sector.

Het CBR dat zelf ook uitdagingen heeft zoals de corona-inhaalslag, is blij met het voorstel van Emile Roemer. Algemeen directeur Alexander Pechtold: “Consumenten en de rijschoolbranche zijn gebaat bij een betere branche, zonder misstanden en met gegarandeerde kwaliteit voor alle leerlingen. Een branche waar de rijscholen weer trots op kunnen zijn en waarin ze een normale boterham kunnen verdienen.”

Meer sturing en toezicht op de kwaliteit van de rijopleiding door een onafhankelijk instituut gaat daarbij helpen. Pechtold: “De voortvarendheid waarmee Emile Roemer deze opdracht heeft opgepakt verdient dezelfde opvolging. Het zou goed zijn als dit vastgehouden wordt door snelle vervolgstappen te zetten, zodat dit plan ook wordt uitgevoerd. Dat verdienen de rijscholenbranche én alle burgers van dit land.”

Er zijn veel goede rijscholen in Nederland, met professionele rij-instructeurs die leerlingen op professionele wijze opleiden tot veilige verkeersdeelnemers. Maar de branche kent helaas ook uitwassen. Van 1.500 rijscholen slagen minder dan 3 van de 10 leerlingen voor het eerste praktijkexamen. Wekelijks krijgt het CBR klachten over rijscholen. Onlangs werd een bende opgerold voor het geven van rijles zonder daartoe bevoegd te zijn.

Het adviesrapport “Van rijles naar rijonderwijs” van de Commissie Roemer en een korte video zijn hier te vinden: https://nieuwsienw.nl/1936778.aspx?t=Advies-Verbetering-Rijscholenbranche

Lees ook:
https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/nieuws/volop-aandacht-voor-slagingspercentages.htm