80.000 theorie- en praktijkexamens opnieuw gepland

80.000 theorie- en praktijkexamens opnieuw gepland

Het animo om theorie- en praktijkexamen te doen bij het CBR is enorm.

In de eerste vier dagen dat kandidaten en rijscholen een theorie-examen of uitgesteld praktijkexamen opnieuw konden reserveren, zijn er 80.000 boekingen gemaakt. Dat is meer dan 10 keer zo veel als normaal.

Sinds woensdag neemt het CBR weer theorie-examens af. Tot en met vandaag hebben ruim 4.000 theoriekandidaten al een examen gedaan. En vanaf komende maandag starten alle praktijkexamens weer. Bij de praktijkexamens kunnen rijscholen voor hun kandidaten van wie het examen tot 6 mei is uitgesteld, als eerste een nieuw examen boeken. Vooraf zijn maatregelen genomen om alle rijscholen en kandidaten een gelijke kans te geven om hun uitgestelde examens te kunnen reserveren en overbelasting van onze systemen tegen te gaan.

Uitstelexamens

Zo kunnen opleiders voorlopig alleen de uitgestelde praktijkexamens reserveren die in de periode van 16 maart tot 6 mei zijn uitgesteld. Deze examens worden in de komende 10 weken afgenomen. Rijscholen kunnen de examens stap voor stap reserveren. Vanaf woensdag 13 mei is in anderhalve dag al meer dan 50% van deze examens opnieuw ingepland in de komende 8 weken. Als alle uitgestelde examens gepland zijn, komt capaciteit beschikbaar voor andere examens op de overgebleven plekken of voor de periode daarna.

Ook het aantal mensen dat tegelijkertijd MijnCBR kan bezoeken is begrijpelijkerwijs beperkt. Dit betekent dat het daardoor langer kan duren tot de kandidaat of opleider een reservering kan maken, een Gezondheidsverklaring kan indienen of de rijschool kan machtigen.

Veiligheid tijdens de examens

De gezondheid van onze collega’s en klanten staat voorop. Daarom hanteren we in alle examencentra strenge hygiënevoorschriften. Daardoor kunnen we onder andere minder kandidaten tegelijk op onze examencentra ontvangen.

  Meer over Corona

  Op 8 juli kondigde het CBR aan dat, onder voorbehoud, stapsgewijs de maatregelen bij de examens, rijtesten en toetsen versoepeld konden worden.
  Vanaf 3 augustus kunnen theoriekandidaten tijdelijk terecht op twee examenlocaties in Rijswijk.
  Naar aanleiding van de recente versoepelingen door het kabinet past CBR het hygiëneprotocol aan. De maatregelen bij de praktijkexamens worden stapsgewijs versoepeld, waarbij steeds tussentijds wordt geëvalueerd.
  Door de verbouwing komt er een tijdelijke aanpassing voor het praktijkexamencentrum Eemnes.
  Vanaf maandag 6 juli neemt het CBR weer praktijkexamens af vanaf het CBR-examencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk.
  Door wegwerkzaamheden bij de Noorderbocht 25 moet het examencentrum Rotterdam tijdelijk verhuizen.
  Op 19 juni hervat het CBR de examens voor directiechauffeur. Het CBR staat in een klein aantal situaties drie personen tegelijk in een auto toe.
  Het CBR heeft TNO gevraagd onderzoek te doen naar beschermingsmiddelen in examenvoertuigen.
  De Europese Commissie heeft besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen.

  www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

  feedback