80.000 theorie- en praktijkexamens opnieuw gepland

80.000 theorie- en praktijkexamens opnieuw gepland

Het animo om theorie- en praktijkexamen te doen bij het CBR is enorm.

In de eerste vier dagen dat kandidaten en rijscholen een theorie-examen of uitgesteld praktijkexamen opnieuw konden reserveren, zijn er 80.000 boekingen gemaakt. Dat is meer dan 10 keer zo veel als normaal.

Sinds woensdag neemt het CBR weer theorie-examens af. Tot en met vandaag hebben ruim 4.000 theoriekandidaten al een examen gedaan. En vanaf komende maandag starten alle praktijkexamens weer. Bij de praktijkexamens kunnen rijscholen voor hun kandidaten van wie het examen tot 6 mei is uitgesteld, als eerste een nieuw examen boeken. Vooraf zijn maatregelen genomen om alle rijscholen en kandidaten een gelijke kans te geven om hun uitgestelde examens te kunnen reserveren en overbelasting van onze systemen tegen te gaan.

Uitstelexamens

Zo kunnen opleiders voorlopig alleen de uitgestelde praktijkexamens reserveren die in de periode van 16 maart tot 6 mei zijn uitgesteld. Deze examens worden in de komende 10 weken afgenomen. Rijscholen kunnen de examens stap voor stap reserveren. Vanaf woensdag 13 mei is in anderhalve dag al meer dan 50% van deze examens opnieuw ingepland in de komende 8 weken. Als alle uitgestelde examens gepland zijn, komt capaciteit beschikbaar voor andere examens op de overgebleven plekken of voor de periode daarna.

Ook het aantal mensen dat tegelijkertijd MijnCBR kan bezoeken is begrijpelijkerwijs beperkt. Dit betekent dat het daardoor langer kan duren tot de kandidaat of opleider een reservering kan maken, een Gezondheidsverklaring kan indienen of de rijschool kan machtigen.

Veiligheid tijdens de examens

De gezondheid van onze collega’s en klanten staat voorop. Daarom hanteren we in alle examencentra strenge hygiënevoorschriften. Daardoor kunnen we onder andere minder kandidaten tegelijk op onze examencentra ontvangen.

  Meer over Corona

  In nog geen zeven dagen tijd is een enorme inhaalslag gelukt voor de 65.000 kandidaten die van 16 maart tot en met 5 mei te maken kregen met een uitgesteld praktijkexamen vanwege de coronacrisis.
  Het animo om theorie- en praktijkexamen te doen bij het CBR is enorm.
  Afgelopen week kwam het goede nieuws dat CBR de dienstverlening in afgeslankte vorm gaat hervatten.
  Vanaf woensdag 13 mei kunnen kandidaten weer theorie-examen doen bij het CBR. Vandaag op 11 mei stelde het CBR daarvoor de reserveringssite open.
  Het CBR is blij de dienstverlening weer te kunnen hervatten in deze coronatijd. Vanaf woensdag 13 mei kunnen kandidaten weer theorie-examen doen bij het CBR. Dit geldt voor alle categorieën.
  Zojuist maakte minister president Rutte tijdens de persconferentie bekend dat de maatregelen met betrekking tot corona verder versoepeld kunnen worden.
  Op maandag 11 mei start het CBR weer met het afnemen van de praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing.
  Motorrijinstructeur is geen contactberoep en daarom is motor- en bromfietsrijles landelijk toegestaan. Dat maakte minister van Nieuwenhuizen op vrijdagmiddag 1 mei bekend.
  In lijn met het kabinetsbesluit annuleert CBR alle examens tot 20 mei. Het gaat voor de periode van 29 april tot 20 mei om ca. 22.000 theorie-examens, tussentijdse toetsen, rijtesten en praktijkexamens voor alle rijbewijscategorieën.

  www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

  feedback