391 opleiders uitgeschreven

Het CBR heeft 391 van de in totaal 8.147 opleiders uitgeschreven omdat het van hen de nieuwe inschrijvingsovereenkomst niet heeft ontvangen. Deze overeenkomst is op 1 augustus in werking getreden. De betreffende opleiders kunnen zich opnieuw bij het CBR laten inschrijven tegen betaling van het entreegeld van € 308,50.

Aanvankelijk hadden 650 opleiders de nieuwe overeenkomst niet getekend voor 1 augustus, ondanks diverse herinneringen sinds februari. Daarom konden zij geen examens meer reserveren. Degenen die hierop reageerden, kregen uit coulance nog de mogelijkheid om de nieuwe overeenkomst met het CBR voor 15 september in te leveren.

Om kandidaten van de uitgeschreven opleiders niet te duperen, is eerder al in overleg met de rijschoolbrancheorganisaties besloten dat examens/toetsen die op naam zijn gereserveerd, nog wél worden afgenomen als de afnamedatum ligt in de periode van 1 augustus tot en met 31 oktober 2015. Voor de betreffende nascholingsopleiders geldt dat aangemelde nascholingscursussen en praktijktoetsen worden verwijderd per 1 november 2015.