Verlenging proef theorie-examen doen in de avond

  Verlenging proef theorie-examen doen in de avond

Het CBR verlengt de proef waarbij kandidaten het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets ook in de avond kunnen doen. We zien dat de proef voorziet in een behoefte van onze klanten en daarom verlengen we de proef tot eind februari 2019.

De proef is verlengd om nog meer ervaringen op te doen voor een gedegen evaluatie. Deze evaluatie wordt door het CBR gebruikt om te komen tot een beleidskeuze in 2019 over de klantbediening in het algemeen en welke openingstijden daar het beste bij passen.

In mei is de proef gestart. Kandidaten kunnen tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen. Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren. Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR, vanaf 18.00 uur betalen zij een toeslag. Tot 18.00 uur kunnen op de proeflocaties ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via zijn opleider reserveert. Kandidaten maken tot nu toe veel gebruik van de mogelijkheid om het theorie-examen in de avond te doen. Dit moment komt ze beter uit dan overdag, blijkt uit klantenquêtes.

(de tweede alinea van dit artikel is op 5 december aangepast)