Langere wachttijd na afgebroken rijexamen

  Langere wachttijd na afgebroken rijexamen

Het CBR benadrukt al langere tijd het belang van een goede rijopleiding. Die legt namelijk de basis voor een veilig verkeer op de weg.

Helaas zien we dagelijks examenkandidaten die tijdens hun opleiding niet goed zijn voorbereid op het praktijkexamen voor de auto. Daarom nemen we maatregelen voor kandidaten bij wie het examen wordt afgebroken vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag.

Vanaf het najaar 2018 kunnen deze kandidaten niet eerder dan na 6 weken een herexamen doen. We verwachten namelijk dat zij deze 6 weken minimaal nodig hebben om het gewenste rijgedrag aan te leren. Nu ligt de verplichte wachttijd nog op 2 weken, net als bij andere gezakten. In deze tijd van economische groei en oplopende wachttijden voor het rijexamen is een bijkomend voordeel, dat de beschikbare examencapaciteit niet onnodig wordt gebruikt door kandidaten die nog niet klaar zijn voor het examen.

Het gemiddelde slagingspercentage voor het autorijexamen is in de afgelopen jaren weliswaar iets gestegen, maar ligt met 50 % toch laag. Door een goede voorbereiding op het examen zal dit percentage hoger worden.

feedback