Laatste nieuws

Meestgestelde vragen coronavirus

Ik heb corona. Wat nu?

Het is verstandig je examen te verzetten als je ziek bent. Kun je niet meer verzetten, dan kun je je examengeld terugvragen.

Hoe verzet ik mijn examen?
Je kunt jouw theorie-examen 3 keer zelf verplaatsen via Mijn CBR. Tot 7 dagen vóór je examen, kan je jouw examen verplaatsen naar een later moment. Op Mijn CBR zie je wanneer en waar er plek is. Heeft je opleider voor je gereserveerd? Neem dan contact op met je opleider om het examen te verplaatsen.

Gaat het om een praktijkexamen? Bespreek met je opleider of deze het praktijkexamen kan verzetten. Houd er rekening mee dat je opleider zich aan bepaalde regels moet houden. Je kan dus niet zomaar verzetten.
Heb je je praktijkexamen zelf gereserveerd via het aanvraagformulier en wil je het examen verzetten? Neem dan contact met ons op.

Wat moet ik doen als ik mijn theorie-examen niet meer kan verplaatsen? 

Je kunt het theorie-examen niet meer verplaatsen als je deze al 3 keer eerder hebt verplaatst. Als je examen binnen 7 dagen is, kun je het niet meer verplaatsen naar een later moment. In dat geval kan je na de examendatum het  examengeld terugvragen. Dit doe je binnen 14 dagen na de examendatum. Het is niet mogelijk om het examengeld vooraf aan te vragen. 

Kan je opleider jouw praktijkexamen niet verzetten? Ook dan kun je het examengeld terugvragen.

Zie ook Geldigheid certificaten en uitslagen