Meest gestelde vragen coronavirus

Wat kan ik nu doen in deze coronatijd

Ik ben van plan om mijn rijbewijs te halen

Start met het kiezen van een goede opleider. Het liefst één met een slagingspercentage van minstens 50%. Gebruik hiervoor onze handige Rijschoolzoeker. Je verhoogt hiermee je kans op slagen. Als je in één keer slaagt, kun je eerder de weg op!

Houd er wel rekening mee dat het wat langer kan duren voordat je examen kunt doen. Want door corona moeten veel theorie- en praktijkexamens worden ingehaald. Kijk op onze pagina wanneer je ongeveer op examen kunt in jouw examenplaats. Onze tip: kijk bij het reserveren van je theorie-examen ook eens in een andere examenplaats, soms zijn daar eerder plekjes vrij.

Zie ook deze Rijbewijstip over het vinden van een goede opleider

Ik ben met rijlessen begonnen

Bereid je goed voor op je theorie- en praktijkexamen. Zo voorkom je dat het halen van je rijbewijs extra lang duurt. Reserveer alvast je theorie-examen. Mogelijk is er pas over een aantal weken een plek voor jou. Kijk bij het reserveren van je theorie-examen ook eens in een andere examenplaats, soms zijn daar eerder plekjes vrij.

Zie ook deze Rijbewijstip over een goede voorbereiding

Ik ben gezakt voor mijn theorie-examen

Reserveer zo snel mogelijk een nieuw theorie-examen. Mogelijk is er pas over een aantal weken een plek voor jou. Gebruik die tijd om je voor te bereiden op je herexamen. Op het uitslagformulier van je vorige examen zie je welke onderwerpen je goed en minder goed kent.

Stap voor stap komen er nieuwe examenplekken bij. Kijk regelmatig in Mijn CBR of er eerder een plek vrij is. Kijk bij het reserveren van je theorie-examen ook eens in een andere examenplaats, soms zijn daar eerder plekjes vrij.

Overleg alvast met je opleider wanneer je je praktijkexamen kunt plannen. Daarop stem je het aantal rijlessen af, om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Hiermee verhoog je de kans op slagen. Als je in één keer slaagt, kun je eerder de weg op!

Zie ook deze Rijbewijstip over het leren van je theorie-examen

Ik ben geslaagd voor mijn theorie-examen

Gefeliciteerd! Plan nu met je opleider het praktijkexamen. Misschien heb je dit al gedaan. Stem het aantal rijlessen af op de datum van je examen, om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Hiermee verhoog je de kans op slagen. Als je in één keer slaagt, kun je eerder de weg op!

Zie ook deze Rijbewijstip over het plannen van je praktijkexamen

Ik ben gezakt voor mijn praktijkexamen

Als je bent gezakt voor je praktijkexamen, kun je over een aantal weken herexamen doen. Bespreek met je opleider hoeveel lessen je moet nemen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je herexamen. Dan verhoog je de kans op slagen.

Zie ook deze Rijbewijstip over je herexamen

feedback