Meest gestelde vragen coronavirus

Praktijktoetsen en nascholingscursussen

Welke maatregelen gelden er bij praktijktoetsen en nascholingscursussen?

Voor alle praktijktoetsen en nascholingscursussen voor code 95 gelden natuurlijk de basismaatregelen, zoals thuisblijven bij verkoudheidsklachten of koorts en 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Praktijktrainingen

Praktijktrainingen mogen alléén tussen 7.00 en 17.00 uur plaats vinden. Er mogen maximaal twee personen in het voertuig zijn en het mondkapje is verplicht voor cursist en docent. Praktijktrainingen die na 17.00 uur plaatsvinden en/of met meer dan 2 personen, worden niet meer geregistreerd.

Theoriecursussen

Als tijdens een theoriecursus wordt gereden in een vrachtauto of bus, geldt dat er maximaal twee personen in het voertuig aanwezig mogen zijn en is het mondkapje verplicht. De aangescherpte maatregelen hebben geen gevolgen voor overige theoriecursussen.

Praktijkcursussen

U mag deelnemen aan de praktijkcursus met een verlopen rijbewijs waarvan de geldigheid is verlengd door de tijdelijke regeling. Daarnaast moet u wel een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.

Praktijktoetsen

De aangescherpte maatregelen hebben geen gevolgen voor de praktijktoetsen voor code 95 (toets besloten terrein en de praktische toets).

feedback