Laatste nieuws

Brand examencentrum Rijswijk

Op vrijdag 3 januari werd in het CBR-examencentrum in Rijswijk brand gesticht. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De schade aan het centrum is echter aanzienlijk. Hierdoor kan het CBR in een van de grootste examenlocaties van Nederland (gemiddeld zo’n 1.800 theorie- en 700 praktijkexamens per week) naar verwachting tot 1 mei geen examens afnemen.

Hieronder vind je alle informatie rond de brand en de gevolgen die de brandstichting voor deze locatie heeft voor de theorie-examens, praktijkexamens, rijtesten en verkoop van Gezondheidsverklaringen.

Kijk hier voor vragen en antwoorden die van toepassing zijn op uw situatie:

Praktijkexamens verplaatst naar Event Plaza

Waar is Event Plaza?
Alle praktijkexamens worden voorlopig afgenomen vanuit Event Plaza. Het adres van Event Plaza is Lange Kleiweg 86, 2288 GR Rijswijk. Deze locatie is in dezelfde straat als ons examencentrum in Rijswijk.

Theorie-examens

Hoe verplaats ik mijn theorie-examen?
Als je deze week een theorie-examen zou doen in Rijswijk, dan hebben we het examen voor je verplaatst zodat je toch snel examen kunt doen. Hierover heb je van ons een SMS en een e-mail gekregen. In Mijn CBR kun je ook terugvinden waar en wanneer het examen plaatsvindt. Komt het nieuwe examenmoment of de locatie niet uit? Dan hoef je geen actie te ondernemen. Je kunt een dag na de nieuwe examendatum zelf kosteloos een nieuw theorie-examen inplannen via Mijn CBR. Wil je hierop niet wachten, dan kun je contact opnemen met onze Klantenservice via 088 227 77 00. Dit kun je ook doen als je geen SMS of e-mail van ons hebt ontvangen.

Waar kan ik mijn theorie examen doen nu het in Rijswijk niet meer mogelijk is?
Als je tussen 9 t/m 17 januari een theorie-examen zou doen in Rijswijk dan hebben wij dit examen voor je verplaatst. Hieronder zie je naar welke dag en locatie het examen verplaatst is. Hierover heb je ook een e-mail ontvangen.

  • De theorie-examens van dinsdag 14 januari zijn verplaatst naar zaterdag 18 januari in Haarlem
  • De theorie-examens van woensdag 15 januari zijn verplaatst naar woensdag 15 januari in Barendrecht
  • De theorie-examens van donderdag 16 januari zijn verplaatst naar zaterdag 18 januari in Schelluinen
  • De theorie-examens van vrijdag 17 januari zijn verplaatst naar vrijdag 17 januari in Utrecht

Doe je op of na 20 januari theorie-examen in Rijswijk? De reservering van dit examen hebben we verwijderd. Je kunt kosteloos een nieuw theorie-examen reserveren. Dit doe je via Mijn CBR. Hier zul je zien dat jouw theorie-examen in Rijswijk is verplaatst naar de datum 01-01-2020. De hoort zo. Had je het theorie-examen gereserveerd via een opleider? Neem dan contact op met deze opleider.

Op welke tijden is het mogelijk om theorie examen te doen?
In Mijn CBR zie je waar en wanneer je theorie-examen kunt doen.

Beroepsexamens (CCV)

Praktijkexamens taxi Rijswijk
Alle praktijkexamens voor taxi worden voorlopig afgenomen vanuit Event Plaza. Het adres van Event Plaza is Lange Kleiweg 86, 2288 GR Rijswijk. Deze locatie is in dezelfde straat als ons examencentrum in Rijswijk.

Theorie-examens
Informatie over de theorie-examens lees je elders op deze pagina.

Verzending van diploma’s, passen en certificaten
Wij verwachten eind week 2 weer diploma’s, passen en certificaten te kunnen verzenden. Het duurt wel even voordat de achterstanden zijn ingelopen die door de brand zijn ontstaan.

Reacties op certificeringsaanvragen
Wij proberen spoedig te reageren op certificeringsaanvragen. Door de brand kan dit langer duren dan dat u van ons gewend bent.

Gezondheidsverklaring en rijtest

Waar kan ik nu een Gezondheidsverklaring kopen?
Dit kan via Mijn CBR. Ook kunt u hier terecht.

Waar kan ik terecht voor mijn rijtest of onderzoek rijvaardigheid?
Deze vinden plaats vanaf het adres Lange Kleiweg 60 in Rijswijk.

Heeft de brand in Rijswijk gevolgen voor de afhandelingstermijn van mijn Gezondheidsverklaring of keuringsrapport?
Nee, de brand in Rijswijk heeft geen gevolgen voor uw aanvraag. Kijk voor actuele reactietermijnen op onze website: www.cbr.nl/reactietermijn.

Meer vragen?

Waar kan ik terecht voor vragen? Is er een nummer dat ik kan bellen?
Onze klantenservice is te bereiken via 088 227 77 00. Zie ook de pagina Contact.

Nieuwsberichten

Alle kandidaten die vanaf 20 januari een theorie-examen in onze locatie in Rijswijk zouden doen, kunnen vanaf nu kosteloos een nieuw examenmoment inplannen op Mijn CBR.
8 jan - 8.55 uur | Op vrijdag 3 januari werd in het CBR-examencentrum in Rijswijk brand gesticht. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De schade aan het centrum is echter aanzienlijk.
3 jan - 17.31 uur | De examenlocatie van het CBR aan de Lange Kleiweg 30 is voorlopig vanwege de brand niet beschikbaar.
3 jan -13.47 uur | Vanwege de brand in het examencentrum van Rijswijk neemt het CBR voorlopig geen theorie- en praktijkexamens en rijtesten af vanuit het examencentrum aan Lange Kleiweg 30.
3 jan - 9.12 uur | Door een brand in het CBR examencentrum op vrijdagochtend 3 januari in Rijswijk, kunnen er geen theorie-examens, praktijkexamens en rijtesten plaatsvinden.

feedback