Laatste nieuws

Brand examencentrum Rijswijk

Op vrijdag 3 januari werd in het CBR-examencentrum in Rijswijk brand gesticht. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De schade aan het centrum is echter aanzienlijk. Hierdoor kan het CBR in een van de grootste examenlocaties van Nederland (gemiddeld zo’n 1.800 theorie- en 700 praktijkexamens per week) naar verwachting tot 1 mei geen examens afnemen.

Hieronder vind je alle informatie rond de brand en de gevolgen die de brandstichting voor deze locatie heeft voor de theorie-examens, praktijkexamens, rijtesten en verkoop van Gezondheidsverklaringen.

Kijk hier voor vragen en antwoorden die van toepassing zijn op uw situatie:

Praktijkexamens verplaatst naar Event Plaza

Waar is Event Plaza?
Alle praktijkexamens worden voorlopig afgenomen vanuit Event Plaza. Het adres van Event Plaza is Lange Kleiweg 86, 2288 GR Rijswijk. Deze locatie is in dezelfde straat als ons examencentrum in Rijswijk.

Theorie-examens

Waar kan ik mijn theorie examen doen nu het in Rijswijk niet meer mogelijk is?
Vanaf 18 februari kun je terecht in een tijdelijke examenlocatie in Rijswijk. In het pand 'At the Park' aan het Kessler Park 1 in Rijswijk kun je terecht voor alle theorie-examens. Deze locatie is aan de overkant van de straat bij onze eigen examenlocatie Lange Kleiweg 30.

Op welke tijden is het mogelijk om theorie examen te doen?
In Mijn CBR zie je waar en wanneer je theorie-examen kunt doen.

Beroepsexamens (CCV)

Praktijkexamens taxi Rijswijk
Alle praktijkexamens voor taxi worden voorlopig afgenomen vanuit Event Plaza. Het adres van Event Plaza is Lange Kleiweg 86, 2288 GR Rijswijk. Deze locatie is in dezelfde straat als ons examencentrum in Rijswijk.

Theorie-examens
Informatie over de theorie-examens lees je elders op deze pagina.

Verzending van diploma’s, passen en certificaten
Wij verwachten eind week 2 weer diploma’s, passen en certificaten te kunnen verzenden. Het duurt wel even voordat de achterstanden zijn ingelopen die door de brand zijn ontstaan.

Reacties op certificeringsaanvragen
Wij proberen spoedig te reageren op certificeringsaanvragen. Door de brand kan dit langer duren dan dat u van ons gewend bent.

Gezondheidsverklaring en rijtest

Waar kan ik nu een Gezondheidsverklaring kopen?
Dit kan via Mijn CBR. Ook kunt u hier terecht.

Waar kan ik terecht voor mijn rijtest of onderzoek rijvaardigheid?
Deze vinden plaats vanaf het adres Lange Kleiweg 60 in Rijswijk.

Heeft de brand in Rijswijk gevolgen voor de afhandelingstermijn van mijn Gezondheidsverklaring of keuringsrapport?
Nee, de brand in Rijswijk heeft geen gevolgen voor uw aanvraag. Kijk voor actuele reactietermijnen op onze website: www.cbr.nl/reactietermijn.

Meer vragen?

Waar kan ik terecht voor vragen? Is er een nummer dat ik kan bellen?
Onze klantenservice is te bereiken via 088 227 77 00. Zie ook de pagina Contact.

Nieuwsberichten

Vanaf volgende week kunnen kandidaten weer theorie-examen doen in Rijswijk in een tijdelijke locatie in het Kessler Park.
Alle kandidaten die vanaf 20 januari een theorie-examen in onze locatie in Rijswijk zouden doen, kunnen vanaf nu kosteloos een nieuw examenmoment inplannen op Mijn CBR.
8 jan - 8.55 uur | Op vrijdag 3 januari werd in het CBR-examencentrum in Rijswijk brand gesticht. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De schade aan het centrum is echter aanzienlijk.
3 jan - 17.31 uur | De examenlocatie van het CBR aan de Lange Kleiweg 30 is voorlopig vanwege de brand niet beschikbaar.
3 jan -13.47 uur | Vanwege de brand in het examencentrum van Rijswijk neemt het CBR voorlopig geen theorie- en praktijkexamens en rijtesten af vanuit het examencentrum aan Lange Kleiweg 30.

feedback