Laatste nieuws

Abonneren per email

CBR is blij met de benoeming van Emile Roemer als adviseur van minister Van Nieuwenhuizen over de verbetering van de rijschoolbranche.
Ondanks de aangescherpte maatregelen van het kabinet kunnen de praktijktoetsen en de nascholingscursussen voor de code 95 doorgaan.
In lijn met de oproep van het kabinet wordt het dragen van een mondkapje tijdens de rijles nu ook deel van het CBR hygiëneprotocol.
In lijn met de oproep van het kabinet dringt de rijopleidings- en mobiliteitssector unaniem aan tot het dragen van een mondkapje tijdens de rijles. CBR neemt dit op in zijn hygiëneprotocol.
Het CBR publiceert open data. Hierbij de nieuwe dataset.
Wegens onderhoud zijn de website (www.cbr.nl), Mijn CBR (mijn.cbr.nl) en opleiderportaal TOP internet op zondag 18 oktober deels niet bereikbaar.
De tarieven voor volgend jaar zijn bekend. Ze stijgen met gemiddeld 5.8 procent.
In het hele land wordt vanaf woensdag 30 september in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen.
Vervallen vrijstelling code 95 - invoering wetswijziging 1 december 2020.
Op 30 september 2020 staat het CBR centraal tijdens een Algemeen Overleg (AO) van de Tweede Kamer.
Examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, worden opnieuw verlengd. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen besloten.
De tijdelijke regeling waarmee 75-plussers in Nederland een jaar mogen doorrijden met een verlopen rijbewijs, loopt door tot 1 juni 2021. Dat heeft minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de Tweede Kamer laten weten.
Op zondag 20 september vindt er systeemonderhoud plaats op de CBR-systemen.
Na overleg met de rijschoolbranche heeft het CBR besloten dat rijinstructeurs vanaf maandag 14 september 2020 weer aanwezig mogen zijn bij het eindgesprek van praktijkexamens en toetsen.
De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 39-jarige man veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor de brandstichting bij het CBR.
Om de voorlichting over rijden met een aandoening te verbeteren spreekt CBR met burgers en zorgverleners.
De geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de code 95 opnieuw verlengd.
In verband met een noodzakelijke beveiligingsupdate is Mijn CBR vandaag niet bereikbaar vanaf 16.55 uur.
De verbouwing van het CBR-praktijkexamencentrum in Eemnes is klaar.
Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland voert het CBR voorlopig geen versoepelingen meer door in de maatregelen rond praktijkexamens, toetsen en rijtesten.
Vandaag (op 25 augustus) verscheen de verdachte van de brandstichting bij het CBR voor de rechter. CBR-directeur Jan Jurgen Huizing sprak in de slachtofferverklaring over de impact die de brandaanslag op het CBR heeft gehad. “Een dergelijke brandaanslag op onze medewerkers en hun werkomgeving is ongekend en heeft een enorme impact op onze veiligheid. Onze collega’s moeten in alle veiligheid en onafhankelijkheid altijd het juiste besluit kunnen nemen in het belang van de verkeersveiligheid”.
Gemeenten of veiligheidsregio’s kunnen aanvullende maatregelen nemen tegen verspreiding van het coronavirus. Vanzelfsprekend zal het CBR deze volgen. Tegelijkertijd scherpt het CBR een aantal maatregelen aan voor de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers.
In 2018 is het CBR gestart om de diverse voertuigeisen grondig te bekijken.
Wegens onderhoud zijn de website (www.cbr.nl), Mijn CBR (mijn.cbr.nl) en opleiderportaal TOP internet op zondag 23 augustus niet bereikbaar.
Op 8 juli kondigde het CBR aan dat, onder voorbehoud, stapsgewijs de maatregelen bij de examens, rijtesten en toetsen versoepeld konden worden.
Het CBR start vandaag weer met een social media campagne om jongeren te wijzen op de Rijbewijstips en Rijschoolzoeker.
Vanaf 3 augustus kunnen theoriekandidaten tijdelijk terecht op twee examenlocaties in Rijswijk.
Naar aanleiding van de recente versoepelingen door het kabinet past CBR het hygiëneprotocol aan. De maatregelen bij de praktijkexamens worden stapsgewijs versoepeld, waarbij steeds tussentijds wordt geëvalueerd.
Het CBR publiceert open data. Hierbij de nieuwe dataset.
Op zondag 12 juli vindt er systeemonderhoud plaats op de CBR-systemen.
Door gemeentelijke werken komt er een tijdelijke aanpassing voor de CBR cursus locatie Noorderbocht 25 Rotterdam.
Door de verbouwing komt er een tijdelijke aanpassing voor het praktijkexamencentrum Eemnes.
Vanaf maandag 6 juli neemt het CBR weer praktijkexamens af vanaf het CBR-examencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk.
Op zondag 21 juni vindt er systeemonderhoud plaats op de CBR-systemen.
Door wegwerkzaamheden bij de Noorderbocht 25 moet het examencentrum Rotterdam tijdelijk verhuizen.
Op 19 juni hervat het CBR de examens voor directiechauffeur. Het CBR staat in een klein aantal situaties drie personen tegelijk in een auto toe.
Vanaf 1 juli mogen examinatoren en instructeurs gebruik maken van zichtveldverbeterende systemen tijdens het praktijkexamen en opleiding.
Vanaf 15 juni breidt het CBR zijn klanttevredenheidsonderzoek uit.
In verband met onderhoud aan de ICT-systemen van het CBR is komende zaterdag en zondag de website Mijn CBR niet toegankelijk voor zaken als het reserveren van theorie-examens, het raadplegen van de status van de ingediende Gezondheidsverklaring en het inzien van de nascholingsverplichtingen die horen bij code 95 voor beroepschauffeurs.
Met ingang van 15 juni breidt CBR de hervatte dienstverlening uit met praktijkexamens voor het T-rijbewijs.
Het CBR heeft TNO gevraagd onderzoek te doen naar beschermingsmiddelen in examenvoertuigen.
Sinds de herstart van de dienstverlening zijn ruim 210.000 examens ingepland door kandidaten en rijscholen. Het gaat om 99.000 theorie- en 94.000 praktijkexamens. CBR verwelkomde sinds 13 mei 21.000 mensen voor het theorie-examen. Vanaf 18 mei deden ruim 8.500 mensen een praktijkexamen.
In nog geen zeven dagen tijd is een enorme inhaalslag gelukt voor de 65.000 kandidaten die van 16 maart tot en met 5 mei te maken kregen met een uitgesteld praktijkexamen vanwege de coronacrisis.
Op zondag 24 mei vindt er systeemonderhoud plaats op de CBR-systemen.
Het animo om theorie- en praktijkexamen te doen bij het CBR is enorm.
Afgelopen week kwam het goede nieuws dat CBR de dienstverlening in afgeslankte vorm gaat hervatten.
Vanaf 13 mei 2020 worden wijzigingen doorgevoerd in de vraagsoorten van de theorie-examens voor Taxi en het T-rijbewijs.
Vanaf woensdag 13 mei kunnen kandidaten weer theorie-examen doen bij het CBR. Vandaag op 11 mei stelde het CBR daarvoor de reserveringssite open.
Het CBR is blij de dienstverlening weer te kunnen hervatten in deze coronatijd. Vanaf woensdag 13 mei kunnen kandidaten weer theorie-examen doen bij het CBR. Dit geldt voor alle categorieën.
Op zondag 10 mei vindt er systeemonderhoud plaats op de CBR-systemen.
Zojuist maakte minister president Rutte tijdens de persconferentie bekend dat de maatregelen met betrekking tot corona verder versoepeld kunnen worden.
Op maandag 11 mei start het CBR weer met het afnemen van de praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing.
Motorrijinstructeur is geen contactberoep en daarom is motor- en bromfietsrijles landelijk toegestaan. Dat maakte minister van Nieuwenhuizen op vrijdagmiddag 1 mei bekend.
Vanaf 1 juli 2020 neemt het CBR het theorie-examen Transportbegeleider af.
Op zondag 3 mei vindt er systeemonderhoud plaats op de CBR-systemen.
In lijn met het kabinetsbesluit annuleert CBR alle examens tot 20 mei. Het gaat voor de periode van 29 april tot 20 mei om ca. 22.000 theorie-examens, tussentijdse toetsen, rijtesten en praktijkexamens voor alle rijbewijscategorieën.
Mobiliteitssector klaar voor veilige, slimme en gefaseerde herstart rijopleiding en rijexamens
Het CBR publiceert open data. Hierbij de nieuwe dataset.
Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn er momenteel minder artsen en medisch specialisten die rijbewijskeuringen verrichten. Dat is heel begrijpelijk, maar vervelend voor mensen die een keuring nodig hebben voor het rijbewijs, zoals bijvoorbeeld beroepschauffeurs.
Door de maatregelen tegen Covid-19 dreigen examenuitslagen en certificaten te verlopen.
In 2019 nam het CBR 772.394 Gezondheidsverklaringen in behandeling.
In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95).
Rijlessen zijn sinds maandag 23 maart verboden.
Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95).
TOP internet is vanaf donderdag 19 maart om 08.30 uur weer toegankelijk met beperkte rechten voor alle gebruikers.
CBR heeft voor het hele land meer dan 80.000 theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en alcohol- en verkeersgedragcursussen geschrapt voor de periode van 16 tot en met 31 maart. Binnenkort besluit CBR of er na 31 maart weer examens afgenomen kunnen worden, of dat de periode van afgelasting wordt verlengd.
Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.
Wanneer u de komende weken een afspraak heeft met een arts voor een keuring betreffende de rijgeschiktheid raden wij u aan om contact op te nemen met de desbetreffende arts of specialist om te horen of de keuring doorgaat.
Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit doen we om de gezondheid van onze medewerkers en klanten zoveel mogelijk te waarborgen.
Vanaf 16 maart 2020 geldt in Nederland op alle snelwegen overdag (06.00 tot 19.00 uur) een maximumsnelheid van 100 km/u. In de avond en nacht (19.00 tot 06.00 uur) verandert er niets op de snelwegen waar je 120 km/u of 130 km/u mag rijden.
Afgelopen vrijdag (6 maart) heeft het RIVM een aanwijzing afgegeven voor inwoners van de provincie Noord-Brabant. Om verdere verspreiding van het virus in de provincie Noord-Brabant te voorkomen, wordt inwoners uit voorzorg het volgende geadviseerd: Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, beperk dan je sociale contacten.
In 2018 is het CBR gestart met een werkgroep om de eisen die gesteld worden aan de examenvoertuigen voor de praktijkexamens van de categorieën C en D (en alle onderliggende en bijbehorende categorieën) samen grondig te bekijken.
Vanaf 1 juli 2020 worden wijzigingen doorgevoerd in de vraagsoorten van het theorie-examen voor ADR Basis en Verlenging. De hotspotvraag en de invulvraag worden aan deze examens toegevoegd.
Met het oog op de eerste besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt het CBR preventieve maatregelen op zijn locaties. Dat doen we voor uw en onze veiligheid.
CBR nam in 2019 voor het vijfde achtereenvolgende jaar meer examens af dan het jaar ervoor. In totaal verwerkte de organisatie het afgelopen jaar ruim 1,5 miljoen theorie- en praktijkexamens en toetsen, een stijging van bijna 3% ten opzichte van 2018.
Op zondag 23 februari vindt er systeemonderhoud plaats op de CBR-systemen.
Veel CBR-klanten hebben lang moeten wachten op een besluit over hun Gezondheidsverklaring. Zij hebben hierdoor mogelijk extra kosten gemaakt.
‘Moeilijkheidsgraad examen is passend voor doelgroep’
Vanaf volgende week kunnen kandidaten weer theorie-examen doen in Rijswijk in een tijdelijke locatie in het Kessler Park.
In verband met een spoedonderhoud zijn Mijn CBR en TOP internet vanavond vanaf 22.00 uur korte tijd gesloten.
Vanaf 1 mei 2020 worden wijzigingen doorgevoerd in de vraagsoorten van de theorie-examens voor Taxi en het T-rijbewijs.
Het CBR publiceert open data. Hierbij de nieuwe dataset.
Op zondag 26 januari vindt er systeemonderhoud plaats op de CBR-systemen.
Alle kandidaten die vanaf 20 januari een theorie-examen in onze locatie in Rijswijk zouden doen, kunnen vanaf nu kosteloos een nieuw examenmoment inplannen op Mijn CBR.
Eind vorig jaar is aan een aantal chauffeurs een onterechte VVVC afgegeven. De oorzaak lag aan een programmeerfout. Die is hersteld en kan niet meer voorkomen.
8 jan - 8.55 uur | Op vrijdag 3 januari werd in het CBR-examencentrum in Rijswijk brand gesticht. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De schade aan het centrum is echter aanzienlijk.
3 jan - 17.31 uur | De examenlocatie van het CBR aan de Lange Kleiweg 30 is voorlopig vanwege de brand niet beschikbaar.
3 jan -13.47 uur | Vanwege de brand in het examencentrum van Rijswijk neemt het CBR voorlopig geen theorie- en praktijkexamens en rijtesten af vanuit het examencentrum aan Lange Kleiweg 30.
3 jan - 9.12 uur | Door een brand in het CBR examencentrum op vrijdagochtend 3 januari in Rijswijk, kunnen er geen theorie-examens, praktijkexamens en rijtesten plaatsvinden.
Vandaag hebben de eerste 240 kandidaten bij het CBR examen gedaan voor het Klein Vaarbewijs I en II. Het CBR neemt vanaf 1 januari 2020 het Klein vaarbewijs I en II en het Groot pleziervaartbewijs II af. Het CBR neemt deze taak over van VAMEX.

Oudere berichten

2019

2018

2017

2016

feedback